Hvordan en planskanner Operer?

Hvordan en planskanner Operer?

Deler av en planskanner

En planskanner er koblet direkte til en datamaskin eller et tillegg på en datamaskin skriver. Sammenhengen kan være av standard parallellport, USB, SCSI, eller FireWire-grensesnitt. Under lokket på planskanneren er en gjennomsiktig glassrute. Inne i skanneren er et bevegelig lyskilde og annen elektronikk. Det finnes ingen deler inne i en skanner. Avhengig av modellen, kan det være knapper på forsiden av skanneren, eller det kan operere strengt gjennom sin programvare. For å kommunisere nyttige data til datamaskinen, de fleste skannere bruker TWAIN-protokollen. TWAIN står for "teknologi uten et interessant navn."

Grunnleggende om skanning

Avhengig av størrelsen på originaldokumentet og oppløsning og forstørrelse valgt, kan en scan bestå av mange megabyte med data. Oppløsning måles i punkter per tomme (dpi). En fargeskanning produserer en mye større fil enn den tilsvarende skanning i svart og hvitt. For å gjøre den første skanningen, åpne et kunstprogram eller skannerens innebygd programvare. Velg minimum oppløsningen du tror vil gi en brukbar scan. Plasser originaldokumentet med forsiden ned på glasset og lukk lokket, og start skanningen. De fleste skannere har visningsmodus, som gir en rask bilde av hva den endelige skanningen vil se ut. Hvis forhåndsvisningen er akseptabelt, gjøre den endelige skanningen. Dette kan ta noen minutter, mens lyskilden beveger seg sakte opp og ned lengden på skanneren, oversette dataene fra bildet inn i en fil som kan lagres på harddisken på datamaskinen. Skannere vanligvis gjør filer i JPG-format. Noen kan også opprette filer i bmp, tif eller andre formater. Sist, lagre filen til datamaskinen og åpne den med et kunstprogram. Med tillegg av OCR, eller optisk tegngjenkjenning skannerprogramvaren, kan du skanne dokumenter og unngå retyping. Selv med perfekt leselig originaler, er OCR skanning av dokumenter som ikke er 100 prosent nøyaktig, og dokumentene må korrekturlest og korrigert.

skanne~~POS=TRUNC hint

Hvis en svart og hvit skanning av et dokument er for liten til å lese, øke oppløsningen til 600 dpi eller høyere. Bruk skanneprogramvare avling funksjon for å gjøre området som skal skannes så liten som mulig. Dette sparer tid og megabyte.