Hvordan endre belysning i Photoshop

Hvordan endre belysning i Photoshop


Få ting kan ødelegge et flott bilde mer enn dårlig belysning. Du tenker kanskje at du mistet din sjanse på det perfekte minnet for alltid; Men takket være den magiske Photoshop, kan du redigere, forbedre og skape fantastiske bilder, selv om lyssettingen var mindre enn perfekt under fotograferingen. Du kan fikse skygger, skummel sammensetning, eller kjedelig, livløs portretter med noen få museklikk, takket være Photoshop kraftig sett med lyseffekter filtre.

Bruksanvisning

1 Dobbeltklikk på bildets bakgrunnslaget, skriver du inn navnet på laget, klikk på "OK", og deretter høyreklikke på bildet laget og velg "Konverter til smart objekt" fra kontekstmenyen.

2 Klikk på "Filter" fra toppmenyen, velg "Render" og deretter "lyseffekter."

3 Velg en lys filter fra Presets innstillingen på alternativlinjen. Eksperimentere med de forhåndsinnstilte filtre for ulike lyseffekter ved å se på forhåndsvisning av bildet før du godtar innstillingen.

4 Klikk på "Lights Panel" -menyen for tre ulike typer lyseffekter, inkludert spotlights, punkt lys og uendelig lys. Styr farge, plassering og intensitet av lys fra glidebryteren ved siden av hver type belysning effekt.

5 Styre retningen, omfang og plassering av lysene du velger rett i forhåndsvisningen.

6 Endre utseendet på lysene i Properties panelet, der du kan styre materialer som lysene reflektere over for forskjellige effekter. Fargelegging, Gloss, Metallic og Ambience er de materielle kontroller i Properties panelet.

7 Klikk "OK" for å godta endringene når du er fornøyd med resultatene.

Hint

  • Bruk Spotlight-funksjonen til å fremheve spesifikke områder i bildet som du ville en faktisk spotlight. Styr Spotlight og flytte den ved å velge den, og deretter klikke og dra inne i oval-formet lys. Du kan bruke noen av de fire håndtakene på lyset for å omforme lyset til dine spesifikasjoner på forhåndsvisningen. Roter og bøye lyset ved å bruke disse håndtakene.
  • Bruk Ambience kontroll fra panelet Egenskaper for å kontrollere lyset i bildet. Omgivelseslyset kan også gjøre silhuetter. Styrking omgivelseslyset verdi øker lysstyrken og intensitet av lys i bildet. Ambient lys kan øke lysstyrken i bakgrunnen, samt lysstyrken på generelle bildet.
  • Trekk tilbake på høydepunktene i bildet ved å redusere materialEksponerings verdier; gjenopprette tapte høydepunkter ved å gjøre Material eksponeringsverdien et negativt tall.
  • Point lysene lyse bestemte deler av bildet uten at det overskygger det som en ville spotlight. Øke eller redusere diameteren på et punkt lys ved å sette markøren over den grønne sirkelen på forhåndsvisnings til den blir gul, og klikk og dra sirkelen for å skape en større eller mindre lys.
  • Klikk på farge widget boksen fra Lyse Properties panelet, og deretter endre fargen for å gjøre lyset varmere eller kaldere.
  • Du kan også endre lysstyrken i bildet ved å klikke på "Image" fra toppmenyen, velge "Justeringer" og deretter klikke på "lysstyrke / kontrast", "Levels", "Curves" og "Exposure". Hver av disse alternativene vil endre lysstyrke bildets med en rekke glidere; Men disse funksjonene ikke fungerer på smarte objekter, så lager du en kopi lag av bildet ditt og arbeide på kopien. Dette bevarer de originale bildeinnstillinger.
  • Du kan flytte plasseringen av et punkt lys og endre størrelse og intensitet, men du kan ikke endre retning. Et punkt lyset kommer fra en bestemt retning.
  • Infinite lysene har en semi-sfære av lys der du enkelt kan endre retningen på lyset ved å dra på den på forhåndsvisningen. Infinite lysene er som sollys: du kan endre sin retning, men du kan ikke endre størrelse eller plassering.
  • Informasjonen i denne artikkelen gjelder for Photoshop CS6 og CC. Trinnene kan variere litt eller betydelig med andre versjoner eller produkter.