Hvordan endre bilder til svart-hvitt på datamaskinen

Hvordan endre bilder til svart-hvitt på datamaskinen


En fordel med dagens high-megapiksel digitalkamera er at de ta bilder i strålende farger, komplett med subtile variasjoner og nyanser. Computer kunst-programmer kan også legge til bokstavelig talt hundrevis av farger fra sine paletter til laget kunstverk manuelt. Men disse fargene kan bevise distraherende, for eksempel hvis du vil bruke bildet som bakgrunn for en nettside eller foretrekker å understreke form og skygge. De fleste kunst programmer kan enkelt konvertere disse grafikk i svart og hvitt.

Bruksanvisning

1 Åpne fargebildet i et program som Adobe Photoshop, som kan håndtere fargekonverteringer. Hvis du har flere versjoner av et bilde å jobbe fra, velger den med største filstørrelse og de lyseste fargene. Dette sikrer at programmet har nok informasjon om bildet som å arbeide.

2 Velg "Image" menyen, velg "Mode" og klikk "Gråtoner". En melding spør om du vil forkaste fargeinformasjon. Klikk på "OK" -knappen for å fortsette. Bildet er konvertert til svart og hvitt.

3 Juster lysstyrken og kontrasten siden en konvertering til gråtoner kan la mye av bildet i skyggen. For automatiske justeringer, velg "Image" menyen, velg "justeringer" og klikk "Auto Levels".

4 Justere lysstyrke og kontrast manuelt ved å velge "Image" menyen, velge "justeringer" og klikke "Curves" for å vise Curves dialog. Selv om disse justeringene tar praksis, klikker du på et punkt mot øverst til høyre på linjen for å endre de mørkere deler av bildet. Drag som peker litt ned for å redusere skygge. Du kan klikke flere justeringspunkter inn i linjen for å låse i et nivå eller justere ulike områder av lys og mørke. Klikk "OK" for å godta endringene.

5 Klikk "Lagre som" fra "Fil" menyen for å lagre bildet. Hvis du ønsker å spare mest bildeinformasjon - for eksempel for høy kvalitet - bruk TIFF-format. Ellers, for å spare i den mest kompakte format, for eksempel for bruk på en nettside, bruker JPG.

Hint

  • Disse prosedyrene gjelder spesielt for Adobe Photoshop CS2 på Windows XP. Men gjelder de generelt for alle versjoner av Photoshop for alle operativsystemer.