Hvordan endre BIOS i en Sony Computer Med Windows Vista

BIOS (Basic Input / Output System) er en firmware-innstillinger-menyen som styrer datamaskinen. Noen ganger referert til som oppstarts firmware, hensikten med en BIOS er å identifisere og bestemme funksjonaliteten til PC-komponenter (for eksempel CPU, DVD / CD-stasjoner, harddisker, grafikkort, etc). Noen PC-komponenter kan bli manipulert og kontrollert ved å åpne BIOS-innstillingene på datamaskinen. Tilgang til og endre BIOS-innstillingene i en Sony datamaskin som kjører Windows Vista er vanligvis enkel.

Bruksanvisning

1 Start Sony datamaskinen. Hvis datamaskinen er slått av, starter den opp. Når strømmen er slått på datamaskinens BIOS vil begynne bootstrapping prosessen (starter datamaskinen).

2 Vent til første boot-skjermen vises på skjermen. Når boot-skjermen vises, se etter en melding om å gå inn i Computer Setup (ordene "CMOS" eller "BIOS" kan brukes i stedet for "oppsett" på boot-skjermen). Når du blir bedt, trykker du enten F2 eller F3. Datamaskinen vil nå laste BIOS menyen.

3 Bruk piltastene på tastaturet for å navigere gjennom de delene av BIOS menyen. Bruk venstre og høyre piltaster for å bla gjennom alternativene for bestemte innstillinger og endre dem.

4 Lagre endringene og avslutt BIOS ved å trykke F10 eller navigere til "Save & Exit Setup" på den første menyen. Når du har lagret, vil datamaskinen starte på nytt, og de nye innstillingene vil bli satt i verk.

Hint

  • Ikke forsøk å modifisere BIOS på datamaskinen hvis du ikke vet nøyaktig hva hver endring vil gjøre. Mange BIOS-innstillingene er satt akkurat der de trenger å være for datamaskinen for å kjøre skikkelig. Endre en avgjørende innstillingen kan lamme en datamaskin eller stoppe den fra å kjøre i det hele tatt.