Hvordan endre et brukernavn og passord for WiFi

Hvordan endre et brukernavn og passord for WiFi


En Wi-Fi-tilkobling må beskyttes med et sterkt passord for å hindre den fra å bli hacket. Ditt brukernavn og passord brukes til å logge på den trådløse ruteren konfigurasjonen skjermen for å endre innstillingene. Når ditt brukernavn og passord er altfor lett at de kan dekodes med et par gjetninger, vil Wi-Fi-tilkoblingen lett bli invadert. Det er viktig at du betaler oppmerksomhet til denne sikkerhets detalj for å unngå uautoriserte invasjoner.

Bruksanvisning

1 Slå på modemet og den trådløse ruteren og sikre at de er riktig tilkoblet. Slå på datamaskinen også.

2 Åpne en nettleser og skriv 192.168.1.1 i adressefeltet. Dette bør føre den trådløse ruteren konfigurasjonen skjermen. Hvis du har en trådløs router installert og konfigurert, skriv inn gjeldende brukernavn og passord for å logge inn. Hvis du arbeider med en ny trådløs ruter, går du videre til trinn 3.

3 Skriv inn standard administrator brukernavn og passord for å logge inn. For de fleste rutere, er standard brukernavn "admin" og "passord" boksen er tom. Dette varierer imidlertid avhengig av merke og modell av trådløse ruteren du bruker. Sjekk den trådløse ruteren håndboken for denne informasjonen.

4 Naviger til "Administrasjon" fanen eller noe lignende for å endre standard brukernavn og passord. Skriv inn brukernavn og passord ønsket og bekrefte dem. Du vil bruke disse neste gang du logger deg på den trådløse ruteren konfigurasjonen skjermen. Lagre endringene og avslutte.

5 Tilbakestill ruteren i tilfelle du har glemt ditt brukernavn og passord. Dette endrer tilbake ruteren innstillingene til standard. For å tilbakestille, finn "Reset" -knappen vanligvis plassert på baksiden av ruteren. Hold den nede i minst 30 sekunder. Når den er nullstilt, må du logge på ruteren konfigurasjonsskjermen trådløs og konfigurere ruteren fra scratch. Følg trinn 3 og 4 for å konfigurere et nytt brukernavn og passord.

Hint

  • Reset knappen er vanligvis små, og du må kanskje bruke en nål eller pinne for å holde den nede. Ved omstilling, må du kontrollere at ruteren er slått på.
  • Gi et sterkt passord. Det anbefales at passordet du bruker er ikke ditt navn, fødselsdag eller andre åpenbare personlige opplysninger. For ekstra sikkerhet, innlemme et sett med tall og bokstaver til passordet ditt.
  • Du kan også være lurt å endre "Passphrase" for Wi-Fi-tilkobling, eller passordet som brukes for å få tilgang til Internett-tilkobling. For å endre "Passphrase," logge på konfigurasjonsskjermen ruteren og gå videre til "Wireless Security" meny eller noe lignende. Naviger til "SSID passord" eller "Wi-Fi passord" og endre passordet derfra.