Hvordan endre et passord i Regedit

Hvordan endre et passord i Regedit


En datamaskin passord er den første forsvarslinje mot nysgjerrige øyne. Alle Windows-operativsystemer produsert etter Window 3.x er utstyrt med et register editor som heter Regedit. I Regedit, kan brukerne opprette og manipulere registernøkler, bokmerke nøkler som favoritter og mye mer. Hvis har blitt kompromittert datamaskinens passord, kan du endre passordet i regedit.

Bruksanvisning

1 Klikk på "Start" -knappen for å vise menyen. Startknappen er på venstre side av skjermen, og kan se ut som en rund sirkel med et flagg på den.

2 Skriv "regedit" i "Start Søk" boksen. Dette er den hvite boksen nederst på startmenyen. Trykk på "Enter" -tasten. Klikk på "Fortsett" -knappen på meldingen som kommer opp. Denne meldingen er å spørre om tillatelse til å kjøre regedit. Den Regedit vinduet åpnes automatisk etter at "Fortsett" knappen klikkes.

3 Velg "HKEY_CURRENT_USER" i vinduet på venstre side av Regedit skjermen. Alle de følgende mapper som trenger åpning er i venstre sidepanel Regedit vinduet. Klikk på plusstegnet ved siden av HKEY_CURRENT_USER. Dobbeltklikk på "Software" -mappen og finne den "Microsoft" -mappen. Dobbelklikk på Microsoft-mappen for å åpne den.

4 Dobbeltklikk på "Windows" -mappen og åpne "gjeldende versjon" -mappen. Finn og åpne "Politikk" -mappen. Deretter finner "Systems" mappen under politikk og dobbeltklikk for å åpne den.

5 Høyreklikk på "DisableChangePassword" i høyre vinduet og velg "Slett". Bekreft slettingen ved å klikke på "Ja" -knappen i meldingen som vises. Dette gjør at passordet som skal endres.

6 Lukk regedit programmet.

7 Trykk på "Ctrl" -tasten, "Alt" tasten og "Delete" -tasten nede samtidig. En sikkerhetsskjerm Windows vises.

8 Velg "Change Password" fra listen over alternativer. Skriv inn det nye passordet i boksen, og deretter skriver du inn passordet i "Bekreft passord" boksen. Klikk "Lagre" når du er ferdig. Neste gang datamaskinen startes på nytt, vil passordet trer i kraft.

Hint

  • Nullstill passord disker er nyttige verktøy hvis en datamaskin har mer enn ett passord eller passordet er tapt ofte. Det er en link i referanser seksjonen for å lage tilbakestilling av passord disker.
  • Alle brukere av datamaskinen kan få tilgang til regedit programmet og vise eller endre passord hvis ikke deres tillatelser ikke tillater dem å gjøre det. Datamaskiner i nettverket kan tillate ekstern tilgang til Regedit mindre innstillingene er satt for å begrense slik tilgang.