Hvordan endre et VBA passord

April 15 by admin

Hvordan endre et VBA passord


VBA (Visual Basic for Applications) er et programmeringsverktøy integrert i Excel, Word og andre Microsoft Office-programmer. VBA lar deg bruke Visual Basic koding for å endre dokumentet og legge til ekstra funksjoner, for eksempel kjører repetitive oppgaver automatisk. Du har sannsynligvis ikke vil at noen andre bruker å være i stand til å direkte endre kode, noe som kan føre til alvorlige problemer med dokumentene dine. For å holde koden din trygg, Visual Basic-redigering gir deg muligheten til å opprette og endre en VBA passord.

Bruksanvisning

1 Åpne Microsoft Office-dokument som har VBA passord. Velg "Utvikler" fanen, som er plassert øverst til høyre i vinduet.

2 Klikk på navnet på den riktige regnearket på venstre side av vinduet, hvis du endrer VBA passord i et Excel-dokument. Klikk på "Tools" knappen øverst i vinduet og velg "VBA Project Properties" alternativet.

3 Naviger til fanen merket "beskyttelse". Klikk på "Lock project for viewing" boksen, hvis det ikke allerede er gjort.

4 Marker streng med "*" symboler i "Password" boksen og trykk på tilbaketasten. Skriv inn det nye passordet du vil bruke i boksen. Slett teksten i "Bekreft passord" boksen og skriv inn ditt nye passord.

5 Klikk på "OK". Åpne "File" -menyen og velg "Lagre". Lukk og deretter re-åpne dokumentet for å lagre den nye VBA passord.

Hint

  • Den "Developer" området vises ikke som standard i Microsoft Office 2007 og Microsoft Office 2010. Klikk på "Microsoft Office" -knappen øverst på skjermen hvis "Utvikler" fanen ikke vises. Klikk på knappen merket "Alternativer for Excel", "Alternativer for Word" eller "Access Options", avhengig av hvilket program du bruker. Marker «Vis utvikler Tab" boksen og klikk "Apply".
  • Det nye passordet trer ikke i kraft før du helt tett ned og deretter re-åpne dokumentet.

Related Articles