Hvordan endre fargemodi i Photoshop

Photoshop tillater endring av et bilde fra den opprinnelige, kalt kilde, modus til en annen, eller målet, modus. Slutten bruk av bildet bestemmer riktig modus; for eksempel å skrive ut et bilde krever en annen modus enn for skjerm. For å endre fargemodus i Photoshop, følger du disse trinnene.

Bruksanvisning

1 Gjør alle endringer i bildet i sin opprinnelige fargemodus. For digital kamerabilder og scanner bilder, er denne modusen vanligvis rød / grønn / blå eller RGB. Drum scanner bilder er vanligvis Cyan / Magenta / Gul / Svart eller CMYK. Redigerer før du bytter fargemodus vil bli enklere og bevare flere bildedata.

2 Lagre en sikkerhetskopi av bildet som inkluderer alle lagene før konvertering. Klikk "Lagre som" under "File" på Photoshop menylinjen. Skriv inn et nytt navn på bildet i dialogboksen navigerer du til mappen der den nye filen skal ligge og klikk "Lagre". Den nye filen vil vises på skjermen.

3 Åpne Layers-vinduet ved å velge "Window" på menylinjen og klikk på "Vis lag" på PC eller "Lag" på Mac. Flat bilde lag ved å velge "Flat ut bilde" på "Layers" palett pull-out, noe som ser ut som en pil høyre i øvre høyre hjørne. Biletlaga bør flatet å sikre blending fargelagene vil ikke endre seg når fargemodus er endret. Også er det noen fargemoduser ikke støtter lag, og lagene vil automatisk bli flatet når endringen fargemodus er gjort. Fullfør alle endringer av lagene før du gjør dette, så utflating lagene kan ikke omgjøres.

4 Velg "Image" på menylinjen og velg deretter "Mode". Velg ønsket modus fra undermenyen. RGB og CMYK brukes for fargeutskrift. Andre modi er bitmap, som brukes til elektroniske bilder; gråtoner, som er nyanser av svart og hvitt; og indeksert, som brukes for multimedia web-grafikk. En dempet modus indikerer at modusen ikke kan brukes på det bildet.

Hint

  • The Photoshop snarvei for å åpne "lag" -vinduet er kontroll L på PC og Command L på Mac.
  • Når du konverterer et fargebilde til gråtoner modus, vil et dialogvindu varsle deg ved å spørre "Forkast fargeinformasjon?" Dette er for å bekrefte at du har tenkt å endre bildet fra farge til gråtoner. Klikk "OK" for å fortsette, eller klikk "Avbryt" for å gå tilbake til fargebilde.
  • Dataskjerm skjermer vises i RGB; farge datamaskin skrivere skrive ut i CMYK. Vær oppmerksom på at en utskrevne bildet ikke viser de samme fargene som bildet på skjermen. Noen versjoner av Photoshop tillate en forhåndsvisning av et bilde i CMYK. Gjør dette ved å velge "View" fra menylinjen og klikk "Proof Setup" og velg CMYK.
  • Bruke "Angre" kommandoen i Photoshop vil reverserer den siste kommandoen. Snarveien for "Angre" i kontroll Z på PC og Command Z på Mac.