Hvordan endre harddisker på en MacBook

Hvordan endre harddisker på en MacBook


En MacBook harddisk lagrer alle dine personlige data. Endre MacBook harddisk er nyttig hvis du har lite plass, eller ofte finner det nødvendig å bruke en ekstern harddisk. Den nøyaktige metoden som brukes for å bytte ut harddisken avhenger av hvilken modell av MacBook. Modellnummeret er plassert på undersiden av MacBook. Den nye harddisken bør være en 2,5-tommers bærbar harddisk, SATA-grensesnitt og opptil 750 GB i størrelse.

Bruksanvisning

Sikkerhetskopiering og forberede MacBook

1 Plugg din Time Machine harddisken inn i MacBook. Klikk på "Time Machine" -ikonet øverst på skjermen og klikker på "Back Up Now" alternativet.

2 Vent til Time Machine for å fullføre sikkerhetskopieringen din Mac. Når Time Machine-ikonet øverst på skjermen slutter å spinne, mate Time Machine harddisk ved å klikke og dra ikonet på skrivebordet til papirkurven i Dock.

3 Slå av MacBook-maskinen. Koble systemet fra strømadapteren.

MacBook Modell A1181 - Core Duo og Core 2 Duo

4 Snu MacBook over og skru av plast batterilåsen med en mynt. Fjern MacBook batteri. Fjern de tre Phillips skruene på baksiden av batterirommet og på motsatt side av fronten på MacBook.

5 Løft L-formede metalldekselet ut av MacBook. Trekk harddisken ut ved hjelp av den hvite plastfliken.

6 Fjern metallbrakett ved å skru de to T8 torx på begge sider av harddisken. Legg merke til plasseringen av harddisken, med etiketten opp. Trekk metallbrakett av den gamle harddisken.

7 Plasser den nye harddisken i metall braketten med etiketten opp. Sett de fire T8 torx skruene for å feste harddisken til braketten.

8 Skyv den nye stasjonen i MacBook med etiketten opp. Sett inn L-formede metalldeksel i MacBook så det dekker harddisken.

9 Sett de tre Phillips skruene i den L-formede metalldekselet å sikre det. Sett batteriet tilbake på rommet sitt og bruke mynt for å feste batterilåsen.

10 Koble MacBook tilbake til strømadapteren og fortsett å gjenopprette systemet ved hjelp av Time Machine.

MacBook Modell A1278

11 Snu MacBook over og trykk den lille dekselet utgivelse plassert på siden av MacBook med strømadapteren mottaket. Løft låsen til en vertikal posisjon.

12 Løft dekselet av MacBook. Løft batteriet ut av MacBook hjelp av kategorien plast. Skru ut Phillips skruen som holder harddiskbraketten på plass.

1. 3 Fjern harddiskbraketten. Løft forsiktig harddisk klar av MacBook og koble SATA-kabelen er koblet til foran på stasjonen.

14 Fjern de fire T6 torx skruene på sidene av harddisken og sette den gamle stasjonen. Sett skruene de fire T6 skruer på siden av den nye stasjonen.

15 Plugg den nye stasjonen i SATA-kabelen og legg den i MacBook. Plasser harddiskbraketten tilbake i MacBook og sikre Phillips skruen på toppen.

16 Sett batteriet i MacBook. Sett dekselet tilbake på plass og trykk på utløser tilbake på plass.

17 Koble MacBook inn i strømforsyningen, og fortsette med å gjenopprette systemet ved hjelp av Time Machine.

Gjenopprette MacBook

18 Koble Time Machine harddisken inn i MacBook. Slå på systemet og sett inn Mac OS X installasjons CD.

19 Velg språk og og klikk "Fortsett". Åpne "Verktøy" -menyen øverst på skjermen og klikk på alternativet "Gjenopprett fra sikkerhetskopi".

20 Klikk "Fortsett" i vinduet som vises. Klikk på Time Machine harddisk og følg instruksjonene for å gjenopprette systemet.

Hint

  • Du kan også bruke en kloning program som Superduper! eller Carbon Copy Cloner å sikkerhetskopiere og gjenopprette deg MacBook.
  • Erstatte din egen harddisk kan annullere garantien hvis din MacBook er fortsatt under garantien.