Hvordan endre navn på digitale bilder automatisk i Windows XP

Digitale kameraer har revolusjonert måten vi ser på fotografering. I stedet for å bekymre film som i det siste, er alt du gjør nå pek og skyt, deretter koble kameraet til datamaskinen og laste ned bildene. Dette har økt antall bilder som er lagret i harddisker, minnepinner og andre lagringsenheter. Det har også skapt problemet med hvordan å endre navn på alle bildene med meningsfulle navn.

Bruksanvisning

1 Koble det digitale kameraet til datamaskinen og laste ned bilder til harddisken. Legg merke til plasseringen av bildene på harddisken din.

2 Hvordan endre navn på digitale bilder automatisk i Windows XP

Åpne mappen som inneholder bildene dine. Bildene du har lastet ned fra digitalkameraet i trinn 1 vises. Du kan velge "View, Thumbnails" hvis du ønsker å se miniatyrbilder av bildene.

3 Rull til toppen av Windows Explorer-leser (hvis du ikke er på toppen) og velg det første bildet. Du må kanskje klikke på bildet eller bare plassere musen på den for å velge det, avhengig av hvordan datamaskinen er satt opp. 4 Hvordan endre navn på digitale bilder automatisk i Windows XP


Bla ned til det siste bildet, holder du nede "Shift" tasten på tastaturet og klikk eller velg det siste bildet. Dette velger eller fremhever alle bildene.

5 Hvordan endre navn på digitale bilder automatisk i Windows XP


Rull til toppen av betrakteren og høyreklikk det første bildet. Klikk "Gi nytt navn" fra rullegardinlisten som vises.

6 Hvordan endre navn på digitale bilder automatisk i Windows XP


Endre navnet på den første ved å skrive inn det nye navnet. Hit "Enter" på tastaturet. Microsoft Windows XP vil automatisk gjelde det nye navnet pluss sekvensielle tall på alle de merkede fotografier.

Hint

  • Av og Microsoft Windows XP vil komme opp en advarsel når du batch endre navn på bilder som ber deg om å fortelle Windows filtypen du døpe. Hvis det skjer, klikker du "Nei" og deretter bla til ditt første bilde og legge til en fil-type suffiks (JPG, GIF, PNG) til filnavnet.