Hvordan endre Prosessorhastighet i Windows Vista

Selv om du kanskje anta at prosessorhastigheten er en fast verdi, det er ikke helt sant. Mens prosessoren er satt til å kjøre på en standard hastighet via produsentens innstillinger, kan du endre disse innstillingene ved å gå inn BIOS (Basic Input Output System) på Windows Vista-datamaskinen. Dette vil tillate deg å øke hastigheten som prosessoren kjører, forbedre ytelsen til datamaskinen din.

Bruksanvisning

1 Start Vista-maskin.

2 Trykk på tasten angitt under oppstartsmeldingen som maskinen starter opp for å gå inn BIOS. Dette er typisk "Esc", "Del" eller en av "F" tastene, men kan være noe annerledes. Størst koblingen i Resources for en omfattende liste over hurtigtaster BIOS ved datamaskinprodusenter eller ta kontakt med bruksanvisningen hvis du har problemer med å få tilgang til BIOS.

3 Klikk på innstillingen "Avanserte alternativer".

4 Velg "FSB Frequency".

5 Skriv inn en verdi som er noe høyere enn standardinnstillingen (tre til åtte poeng).

6 Restart datamaskinen og bruke den for en uke for å teste sin stabilitet. Gjenta prosessen og øke hastigheten ytterligere hvis maskinen er stabil (ingen feil eller blå skjerm).

Hint

  • Merk at noen datamaskinprodusenter "låse" BIOS-innstillinger som gjør at dette skal være mulig. Hvis FSB Frequency er ikke en innstilling i BIOS, vil du ikke være i stand til å endre prosessorhastigheten enten oppover eller nedover.