Hvordan endre standard brukernavn og passord på en Linksys WRT54GL Router

En av de enkleste og viktigste trinnene du kan ta for å sikre hjemmenettverket, spesielt en trådløs en, er å endre standard brukernavn og passord på ruteren.

De fleste kommersielle hjemmerutere har grunnleggende standard brukernavn og passord som er den samme for hver modell. Den populære Linksys WRT54GL, som mange andre Linksys modeller, har en blank standard brukernavn og passord for admin.

Uten å endre standardpassordet det ville ikke engang ta en hacker å kompromittere ditt nettverk. En nysgjerrig nabo eller forbipasserende som tilfeldigvis kjenner disse helt grunnleggende og fritt tilgjengelige passord lett kunne logge inn på din router og ta det over.

Bruksanvisning

1

Åpne nettleseren og skriv inn standard gateway inn i adressefeltet og trykk "Enter". Standard gateway skal være en numerisk representasjon som ser omtrent slik ut: 192.168.1.1. (Dette er også standard IP-adresse for ruteren)

Merk: Trenger hjelp til å finne din standard gateway? I Vista og Windows 7 klikker du på Start og skriv inn cmd i søkeboksen, og trykk "Enter".

For Windows XP, Start> Kjør> skriv cmd i Kjør-boksen og trykk "Enter".

En svart boks med en ledetekst vil dukke opp. Skriv ipconfig ved ledeteksten og trykk enter. Se etter oppføringen for standard gateway.

2 Hvordan endre standard brukernavn og passord på en Linksys WRT54GL Router


Etter å ha skrevet den standard gateway (IP-adressen til ruteren) i adressefeltet i nettleseren din og trykke "Enter", vil du bli bedt om å oppgi brukernavn og passord.

Skriv inn informasjonen nedenfor og trykk "OK".

Brukernavn: (blank)
Passord: admin

Merk: Din innloggingsbildet kan se annerledes ut avhengig av hvilken nettleser og versjon du bruker.

3 På Linksys konfigurasjonssiden, klikk på "Administrasjon" Tab, og deretter "Management" -fanen under. (Du kan allerede være i kategorien Management)

4 Hvordan endre standard brukernavn og passord på en Linksys WRT54GL Router

Skriv inn et nytt passord i "Router Password-feltet", og deretter igjen i "Re-enter for å bekrefte feltet." Beste praksis er å velge et komplisert passord med med varierende bokstaver samt tall. Enkle passord som navnet ditt er ikke anbefalt.

5 Du vil motta et varsel om at innstillingene er vellykket. Nå logge ut og inn igjen for å bekrefte endringene og du er ferdig. Du har endret standardpassordet for Linksys WRT54GL trådløs router.

Hint

  • Hvis du skulle glemme din Linksys WRT54GL passord, kan du alltid tilbakestille ruteren tilbake til sine fabrikkinnstillinger. For å gjøre dette, bruk en penn eller binders til å trykke og holde inne nullstillingsknappen på baksiden av ruteren i minst fem sekunder. Husk at dette også vil tørke ut eventuelle tidligere konfigurasjonsendringer deg, eller tech eller sette den opp, kan ha gjort i det siste.
  • Disse instruksjonene "kan" arbeide for andre Linksys rutere.
  • Du kan koble til og konfigurere en trådløs ruter gjennom WiFi-tilkobling, men å være fastkoblet er best.