Hvordan endre standardnettadresser i WordPress

Hvordan endre standardnettadresser i WordPress


WordPress er en blogging verktøy som kan brukes på Wordpress.com området gjennom en gratis konto, eller ved å installere Wordpress.org programvaren på en personlig eller tredjeparts web server. Den lar brukerne lage innlegg, som kan sees som individuelle nettsider eller i et børsnotert blogg format. Når laget er hver post tildelt en unik nettadresse, eller "permalink", slik at leserne å finne konkrete innlegg. Brukere av WordPress.com kan ikke endre standardstrukturen av disse permalinks, men brukere med WordPress programvare installert på sin egen web-server kan.

Bruksanvisning

1 Logg inn på WordPress. De fleste WordPress temaer inkludere en kobling til påloggingssiden i sin design. Dette kan ofte bli funnet som "logg inn" eller "admin" under overskriften "CSS", men hvis området ikke omfatter som lenker admin innloggingsbildet kan nås ved å legge til "/wp-login.php" etter ditt domenenavn eller etter katalogen der WordPress er installert. For eksempel, hvis WordPress er installert i hovedkatalogen, påloggingssiden vil bli plassert på "yourwebsite.com/wp-login.php." Hvis den er installert i en underkatalog, deretter påloggingssiden vil bli plassert på "yourwebsite.com/exampledirectory/wp-login.php."

Når du er logget inn vil du bli dirigert til "Dashboard", administrasjonen side for den installerte versjonen av WordPress.

2 Klikk på "Settings". "Innstillinger" link finner du nederst på menyen på venstre side av dashbordet. Når klikket, bør en annen undermeny vises under "Innstillinger" med flere alternativer.

3 Klikk koblingen "Permalinks" i ny undermeny under "Innstillinger".

4 Velg en ny standardinnstillingen fra "Permalinks" -menyen. Det finnes flere standard alternativer å velge mellom i "Permalinks" -menyen som kan endre rekkefølgen som noen grunnleggende kodene brukes til å lage unike permalinker for hvert nytt innlegg. Det er også mulighet for å lage en egendefinert kodestrukturen ved hjelp av en kombinasjon av koder. Mer informasjon om tilpassede strukturer og koder som brukes til å lage dem er tilgjengelig i WordPress codex (se referanser).

Hint

  • Vær forsiktig med hvordan du formaterer permalinks. Grunnen WordPress gir for hvorfor den ikke tillater WordPress.com brukere å endre sin permalink struktur er at standardstrukturen tildelt disse kontoene er meget vennlig for søkemotorer. Dette betyr at brukernes blogger skal vises i flere søkeresultater, som fører til mer trafikk for nettstedene. En permalink struktur som er uvennlig til søkemotorer kan lage et nettsted vanskeligere å finne, og dermed styre trafikken ned. Bare endre permalink struktur hvis du vet hva du gjør og er klar over de mulige konsekvensene.