Hvordan endre størrelsen på bilder til 4X6

Hvordan endre størrelsen på bilder til 4X6


Digitale bilder, enten de ble skannet inn i en datamaskin fra originale fotografier, datagenerert eller tatt på et digitalt kamera, noen ganger trenger å være re-sized hvis de skal skrives ut. Selv om det er mulig for de fleste moderne utskrift programvare for å krympe et bilde for å få plass på et sett sidestørrelse, for eksempel standard 4x6 fotopapir, dette er ikke alltid riktig. Å vite hvordan å endre størrelsen på bilder til 4x6 selv unngår nødvendigheten av å sette individuelle sidestørrelser, på skrivere for hvert bilde, og betyr at hvem som helst kan skrive ut bildet uten oppstyr.

Bruksanvisning

1 Åpne bilderedigeringsprogrammet, for eksempel Photoshop, Paint Shop Pro eller The Gimp. Klikk på "File" -menyen og velg "Open". Bla til mappen der bildet som skal redigeres er lagret. Velg bildet. Klikk på "OK". Bildet vil nå laste inn et bilderedigeringsprogram.

2 Klikk på "Edit" -menyen og velg "Resize image". En dialogboks som ber deg sette størrelsen på bildet. Sett de horisontale og vertikale enheter til "inches" for både horisontale og vertikale størrelser. Hvis bildet er i liggende format, angi bredden til 6 og høyden til 4. Alternativt, hvis bildet er i stående stilling, angir høyde til 6 og bredden til fire.

3 Klikk på "OK". Bildet vil nå bli krympet eller forstørres til riktig bildestørrelse, avhengig av hvor stort det opprinnelig var. Klikk på "File" -menyen og velg enten "Lagre" eller "Lagre som" avhengig av om du vil overskrive den opprinnelige filen eller ikke. Hvis du gjør det, klikk "Lagre", ellers klikk "Lagre som" og skriv inn et nytt filnavn.

Hint

  • Hvis det opprinnelige bildet er ikke i et rektangulært format, bør du vurdere å endre lerretet i stedet for bildestørrelsen. Dette vil tillate deg å re-forme bildet til riktig størrelsesforhold på 1 tomme over for hver 1,5 inches høy, eller omvendt hvis bildet er i landskapet. Du kan deretter bruke "endre størrelsen på bildet" for å krympe eller utvide bildet til 4x6.
  • Hvis bildet er mindre enn 4x6, endre størrelse vil det føre til at bildet blir strukket over sin opprinnelige maksimal oppløsning. Dette vil resultere i et lavere kvalitet bilde som ekstra størrelsen krever ekstra plass for å bli fylt. Dette vil resultere i ekstra korn blir lagt til bildet, og muligens flekker av blokk farge. Der det er mulig, unngå å forstørre bildene for mye, for å hindre tap av kvalitet.