Hvordan endre størrelsen på digitale bilder

Sende digitale bilder via e-post eller laste dem opp til Internett gjør deling av bilder mye enklere. Men noen mennesker kan ikke være i stand til å laste ned store filer som det digitale kameraet produserer. Det er derfor du trenger å endre størrelsen på digitale bilder og krympe dem til håndterbare proporsjoner med bilde resizing programvare.

Bruksanvisning

1 Ta noen bilder med digitalkameraet. Last dem ned til datamaskinen og lagre dem i en mappe.

2 Gå til Microsofts nettsted og laste ned Image Resizer programvare. Dette tar bare noen få sekunder med en rask Internett-forbindelse. Installer programvaren på datamaskinen.

3 Finn mappen der du lagret de bildene du ønsker å endre størrelsen. Høyreklikk på bildet du ønsker å endre størrelsen. Velg "Resize Pictures" fra "kontekst" -menyen.

4 Velg en ny størrelse for dine digitale kamerabilder. De tilgjengelige alternativene er små, medium, large og håndholdt PC. Velg kategorien Avansert for flere alternativer, for eksempel endre størrelsen de originale bildene i stedet for å lage kopier.

5 Klikk "OK" og vent til programvaren for å endre størrelsen på bildene dine. Som standard oppretter Image Resizer programvare kopier av bildene dine, tilføye størrelsen valgt til det opprinnelige filnavnet. For eksempel vil et bilde med tittelen Pict0001 bli Pict0001 (liten).

Hint

  • De fleste digitale kameraer har en USB-kabel for å koble dem til datamaskinen. Slå på kameraet, og du vil være i stand til å dra og slippe bildene fra kameraet til harddisken på datamaskinen.
  • Du kan også laste ned bilder fra kameraets minnekort ved hjelp av en frittstående kortleser.
  • Mange nettsteder tilbyr gratis online foto resizing. Bilde endre størrelse programvare er også tilgjengelig for Macintosh-maskiner.