Hvordan endre størrelsen på og e-post bilder

Fotografier tatt med dagens high-megapixel digital kamera kan ofte bli for store i filstørrelse å distribuere via e-post. Hvis du har høyoppløselige bilder kan du re-size dem for e-post ved hjelp av Windows Fotogalleri, gitt på alle Windows-operativsystemer siden Vista (omdøpt til Windows Live Fotogalleri i Windows 7). Windows Live Photo Gallery kan automatisk gjøre de nødvendige justeringer for e-post.

Bruksanvisning

Ta bilder ned til størrelse

1 Bla til fotografiet på datamaskinen, høyreklikker du på bildet og klikk "Åpne med Windows (Live) Photo Gallery." Hvis alternativet ikke er der, velg "Åpne med ..." og velg "Windows Photo Gallery" fra listen over alternativer.

2 Velg fotografiet i Windows Photo Gallery, klikk på "E-post" hvis du bare vil endre størrelsen på bildet for e-post. Velg "Medium" fra "Velg en størrelse" drop-down menyen, og sørg for at bildet ikke er over 2 megabyte i størrelse. Vanligvis e-postklienter har en 2 MB filstørrelse grense. Klikk "Fest" for å lage e-postskjemaet, skriv deretter meldingen, "Til" adresse, og klikk "Send".

3 Hvis du vil lagre en re-sized versjon av bildet, velger fotografiet i Windows Photo Gallery, klikk "Fil" og "Endre størrelse". Klikk på "Velg en størrelse" drop-down menyen og velge en oppløsning på for å lagre bildet. Hvis du velger "Medium: 1024" dette vil opprettholde bildet kvalitet, men tilstrekkelig redusere filstørrelsen for e-post. Klikk "Bla gjennom" og velg en mappe for lagrede bilder, kanskje lage en mappe for "endrede bilder." Klikk "Endre størrelse og Lagre".