Hvordan er en trojansk hest overførbare?

Hvordan er en trojansk hest overførbare?

Hva er en trojansk hest?

Som den legendariske greske våpen, sniker en trojansk hest virus i under radaren å skape kaos på et system eller nettverk. Ifølge Tech FAQ, "Dette er en type virus som forsøker å gjøre brukeren tror at det er en gunstig program ... når henrettet eller installert i systemet, denne typen virus vil begynne å infisere andre filer på datamaskinen." Fra dette punktet, er det en tøff kamp for å isolere viruset. Etter den tid brukeren finner ut at noe er galt (vanligvis gjennom svak ytelse eller odde pop-up vinduer), kan viruset har allerede overført privat informasjon som kredittkortnumre, passord og kontoinformasjon. En untended angrep vil trolig resultere i en krasj av operativsystemet.

Hvordan Datamaskiner Få trojanske hester?

De fleste trojanere er innført gjennom uforsiktig nedlasting: e-post eller vedlegg til direktemeldinger og peer-to-peer-filer er vanlige gjerningsmennene. Brukeren klikker på en fil, ikke å merke seg at den har en .exe eller annen kjørbar fil suffiks. Programmet laster og slår rot, sakte luking gjennom operativsystemet og programvaren. Noen trojanere er så avanserte at de kan trykke inn en adressebok, e-post hver person, og feste seg til den utgående post.

Trojanere kan også overføre gjennom nettverk, spesielt de som ikke har effektiv brannmur eller antivirusbeskyttelse. Hvis en trojan er åpnet fra flere terminaler, kan smitten spredte seg raskt til servere og kritiske filer. Derfra kan tyver eksternt laste ned klienten kredittkortinformasjon. Flere sikkerhetsbrudd med tusenvis av kompromitterte navn har skapt store overskrifter i de siste årene alene.

Hvordan kan folk kjempe trojansk hest virus?

"Den beste måten å hindre en trojansk hest fra å komme inn og infisere datamaskinen din, er å aldri åpne e-postvedlegg eller filer som er sendt av ukjente avsendere," Tech FAQ råder. TR Brown av Security Pro News foreslår alltid å holde antivirusprogramvaren oppdatert, installere en pålitelig brannmur og bor borte fra nedlasting fra ukjente nettsteder. Også ta hensyn til å klikke på linker fra Google og andre søkemotorer; de vil ofte rapportere mistenkelige eller potensielt farlig innhold nær kobling. Trojanere er ekle figurer, men de er lett å unngå hvis du bruker de riktige verktøyene.