Hvordan erstatte en Dual Core Med en Quad Core

Hvordan erstatte en Dual Core Med en Quad Core


Skifte en CPU kan gjøre en merkbar endring i datamaskinens ytelse, og erstatte en dual core prosessor med en quad core prosessor kan være et attraktivt alternativ. Flere kjerner betyr ikke nødvendigvis bedre ytelse, men for maskiner som kjører flere komplekse applikasjoner, kan fire kjerner hjelpe programvaren kjøre raskere og med større stabilitet.

En av de viktigste trinnene i å oppgradere en prosessor, hvorvidt prosessoren har samme mengde kjerner, er å sikre at erstatnings prosessoren er kompatibelt med hovedkortet ditt. Så ta kontakt med datamaskinen eller hovedkortet dokumentasjon før du oppgraderer til en ny prosessor.

Bruksanvisning

Adgang

1 Slå av datamaskinen og koble fra alle eksterne kabler.

2 Ta av datamaskindekslet eller sidepanelet, avhengig av datamaskinen. Du vil som regel å løsne eller fjerne skruene på baksiden av saken først.

3 Jord deg selv med en ESD håndleddstropp som festes til bart metall flekk på maskinkabinettet. Hvis du ikke har en ESD håndleddstropp, berøre en umalt metallflate inne i saken før du starter, og igjen ofte som du arbeider inne i datamaskinen.

4 Fjern hovedkortet fra det tilfelle når det er nødvendig. Hovedkortet festes til tilfelle med skruer. Du vil sannsynligvis være i stand til å erstatte CPU uten å fjerne hovedkortet, men å fjerne det vil gi deg bedre tilgang.

Erstatte

5 Fjern kjøleribben. Kjøleribben kan være sikret med en låsemekanisme eller av små skruer eller fester innlegg som frigjør kjøleribben når slått.

6 Vipp opp spaken på siden av CPU socket å frigjøre gamle prosessor, og fjern den ved å trekke den rett opp og ut av kontakten.

7 Grip den nye CPU i kantene, og juster den med kontakten, og skyv den på plass. Deretter vipper du spaken for å sikre det.

8 Påfør termisk fett på toppen av prosessoren. Prosessoren dokumentasjon skal forklare hvordan du skal bruke det, men det er vanligvis brukt til midten av brikken.

9 Trykk kjøleribben ned på prosessoren. Dette vil spre termisk fett. Fest festemekanismen til kjøleribben.

Monter

10 Bytt ut hovedkortet inn i CPU saken og fest den med skruer hvis det ble fjernet.

11 Lukk og sikre datamaskinen din sak.

12 Plugg de eksterne ledningene inn i datamaskinen og slå på strømmen.

1. 3 Skriv inn system BIOS henhold til hovedkort instruksjoner. Dette gjøres vanligvis ved å trykke en av funksjonstastene under oppstart. Du må sette BIOS for den nye CPU.

Hint

  • Du må kanskje "flash" eller oppdatering, BIOS i stedet for bare å endre innstillinger. Se hovedkretskortet og CPU dokumentasjon for å finne ut om du trenger å oppdatere BIOS, hvordan det gjøres for din spesielle hovedkort og hvis det må gjøres før eller etter bytte CPU.