Hvordan erstatte en harddisk på en eMachine Computer

EMachines datamaskiner er kjent for sine lave priser, men dessverre disse datamaskinene ofte ikke har lang levetid som noen dyrere merkene nyte. Mens de fleste eMachines datamaskiner vil fungere uten problemer i flere år, i tids utskiftinger av deler eller andre oppgraderinger kan bli nødvendig. En av de vanligste av disse oppgraderingene er erstatte harddisken, enten på grunn av harddisk problemer eller rett og slett fordi brukeren ønsker å ha mer lagringsplass på sin datamaskin.

Bruksanvisning

1 Slå av eMachines datamaskinen og koble den fra strømuttaket. Fjern panelet venstre side fra datamaskinen saken ved å fjerne de to skruene eller tommelskruer i ryggen og skyve panelet mot baksiden av datamaskinen. Dersom panelet ikke flytte, må du kontrollere at det ikke er en lås eller bryter på baksiden av datamaskinen saken som må skyves nedover for å fjerne panelet. Ikke alle tilfeller vil ha denne funksjonen.

2 Finn harddisken; det bør være i en 3 1/2-tommers stasjonsbrønnen ligger under datamaskinens CD- og DVD-stasjoner. Hvis datamaskinen har en diskettstasjon, vil harddisken mest sannsynlig bli plassert i en bukt under den. Kontroller posisjonen til diskettstasjonen for å være sikker på at du vet hvilke 3 1/2-tommers stasjon det er. Du bør legge merke til to kabler plugge inn på baksiden av harddisken; en av disse er strømkabelen som kommer fra strømforsyningen, og den andre er en datakabel som er koblet til datamaskinen hovedkort.

3 Trekk ut strømledningen og datakabelen fra baksiden av harddisken, slik at ikke noe annet koblet til den. Fjern skruene som holder den i sin monterings bay, sette dem til side til du trenger dem for den nye harddisken.

4 Skyv den gamle harddisken ut av monterings bay, være forsiktig så du ikke mister den eller slå den mot noen av hovedkortets komponenter. Sett harddisken til side og plukke opp den nye harddisken, og skyv den nye stasjonen i samme bukt som du nettopp tok den gamle stasjonen ut av.

5 Linje de små hullene i siden av stasjonen opp med hullene i monterings bay. Fest den nye stasjonen ved å skru inn skruene som du tidligere har fjernet, deretter koble strøm- og datakabler som du hadde koblet fra den forrige stasjonen. Kablene vil bare plugge i når riktig vei, slik at du slipper å bekymre deg for uhell plugge dem i feil. Når kablene er plugget i, kan du sette sidepanelet tilbake på saken og koble eMachines datamaskin i gang igjen.

Hint

  • Husk at du må installere et operativsystem på den nye harddisken hvis harddisken som du fjerne fra din eMachines datamaskinen inneholdt den gamle OS.