Hvordan evaluere innebygd programvare kvalitetsmål

Hvordan evaluere innebygd programvare kvalitetsmål


Embedded system programvare kvalitet beregninger varierer fra system til system. En grunn er at embedded systemer er alle forskjellige og har ulike programvarekrav og brukernes forventninger. Generelt kan programvarekvalitet defineres som i hvilken grad programvaren oppfyller spesifiserte krav og brukernes forventninger, ifølge Institute of Electrical and Electronics Engingers (IEEE). Som software engineering har utviklet seg som en disiplin, har beregninger er utviklet for å hjelpe måle kvalitet på programvare. Vurderer innebygd system programvare kvalitet beregninger innebærer to hovedfaser: avgjøre om beregningene som er samlet inn, passende for den innebygde system, og hvis så, evaluere de metriske verdier.

bruksanvisning

Vurderer Typer av Metrics

1 Analyser systemkrav. Bestem målbare attributter av programvare forbundet med systemkravene.

2 Lag en liste over beregninger forbundet med attributtene identifisert.

3 Analysere brukernes forventninger og behov for å finne ut hvilke målbare attributter av programvaren og brukeropplevelsen kan brukes til å vurdere om programvaren er å møte brukernes forventninger og behov. Legg disse attributtene til listen opprettet tidligere.

4 Analyser beregninger blir samlet inn og opprette en ny liste over de beregninger som samles inn.

5 Finn ut om hvilke typer beregninger blir innsamlet representerer kvaliteten på den innebygde programvaren i form av spesifiserte krav og brukernes forventninger ved å sammenligne de to listene.

Evaluere metriske verdier

6 Vurdere programvarekode størrelse (eller volum). Kode størrelse måles vanligvis i SLOC (sloc). Det er en sammenheng mellom koden størrelse og feil rate, ifølge Developer.com.

7 Vurdere programvare kompleksitet. Programvare kompleksitet beregninger kvantifisere en kompleksitet mål på programvare basert på forestillingen om at jo mer komplisert programvare er, jo større er sjansen for feil. For eksempel representerer syklomatisk kompleksitet metrisk antall uavhengige baner gjennom et stykke programvare.

8 Vurdere feiltetthet under testing. Feiltetthet refererer til frekvensen av forekomsten av defekter, for eksempel antallet defekter per tusen linjer med kode. Feiltetthet under testing kan være en indikator på graden av forekomst av feil i fremtiden.

9 Vurdere fremtidig feilrate anslag. Future feilrate anslag er et mål på software kvalitet og kan bestemmes på grunnlag av koden størrelse, kompleksitet og testing feiltetthet.

10 Måle kundetilfredshet. Når programvaren er levert til en kunde for testing eller levering, kan kundens tilfredshet måles. Kundetilfredshet måles vanligvis på en skala, og kan omfatte slike faktorer som funksjonalitet, brukervennlighet, pålitelighet og ytelse.

Hint

  • Embedded system programvare kvalitet beregninger vil variere avhengig av systemet og hver type beregning kan variere i forhold betydning for hvert system.