Hvordan få Blogroll på Blogspot

Blogger har muligheten for deg å dele din Blogroll med leserne av bloggen din. Dette er en widget som lar leserne til å se hvem du følger og de andre bloggene som du nå leser. Du har muligheter til å legge til bloggene manuelt, eller du kan importere de nåværende du følger fra Google Reader abonnementer. Din Blogroll har muligheten til å bare vise tittelen på bloggene du følger, eller det kan også inkludere små tekstutdrag fra bloggen nyeste innlegg. Preferansen er ditt valg. Dette er en enkel prosess som ikke tar mye tid.

Bruksanvisning

1 Logg deg på Blogger-kontoen din for å få tilgang til dashbordet. Hvis du har flere blogger, gå til den du ønsker å legge til Blogroll til og klikk på "Design" linken. Dette vil ta deg til "Legg til og ordne sideelementer" side.

2 Klikk på "Legg til gadget" linken. Velg hvilken side du ønsker å ha din bloggrull på. Avhengig av malen kan dette være den venstre kolonnen, høyre kolonne eller nederst i midten.

3 Rull nedover listen over widgets til du finner en som sier "Blog List". Klikk på "+" tegnet til høyre for å bringe deg til neste trinn.

4 Konfigurere innstillingene. Du kan endre tittelen "My Blog List" til en tittel du ønsker og konfigurere hvilke blogger du ønsker å vise frem. Du kan sortere bloggene etter den sist oppdaterte eller alfabetisk rekkefølge.

5 Du har også valget mellom å legge alle bloggene i Google Reader eller bare de du foretrekker. For å legge til blogger fra Google Reader, klikk på "Legg til liste" og deretter alternativknappen ved siden av "Importer abonnementer fra Google Reader». Abonnementene vil vise, og du kan klikke på dem du ønsker å legge til.

6 For å legge til en blogg manuelt ved å skrive inn URL, klikk på "Legg til liste" og bare skrive inn nettadressen i boksen som vises. Fortsett å gjøre dette til du har lagt inn alle bloggene du ønsker å vise frem. Velg også hvor mange blogger du ønsker å vise frem i bloggrullen. Du har valg av alle blogger, 5, 10 eller 25.

7 Velg om du vil vise en bit av bloggen, en miniatyr post eller bare datoen og tittelen på bloggen. Trykk på "Lagre" knappen nederst til venstre i vinduet for å lagre blogglista.

8 Sjekk oppsettet for å se om widgeten er der du liker å være. Hvis ikke, klikker du på blogglisten widget og dra det til det området du ønsker å ha det. Når du er fornøyd, trykk på "Lagre" knappen i øvre høyre side av vinduet siden. Klikk "Preview" for å se hva blogglisten ser ut på bloggen din.