Hvordan få datamaskinen starter opp raskere: Grunnleggende Tutorial

Hvordan få datamaskinen starter opp raskere: Grunnleggende Tutorial


Hvis datamaskinen tar en stund å laste inn operativsystemet, her er flere grunnleggende måter å hjelpe fremskynde oppstart prosessen. MERK: Windows OS.

Bruksanvisning

1 Hvordan få datamaskinen starter opp raskere: Grunnleggende Tutorial


Gå til Start-menyen, og deretter Kjør. I denne dialogboksen, skriv "msconfig", uten anførselstegn.

2 Hvordan få datamaskinen starter opp raskere: Grunnleggende Tutorial


Fra dette vinduet, gå til "Startup" fanen. Dette viser de fleste programmer som lastes automatisk sammen med Operating System (når du først starter opp PC-en.)

3 Hvordan få datamaskinen starter opp raskere: Grunnleggende Tutorial


Fjern merkingen alle unødvendige elementer for å stoppe dem fra lasting under oppstartsprosessen for Windows-økten. Hvis du er usikker på hva en spesiell element gjør, ikke deaktivere den før du har gjort videre undersøkelser på det. Noen av programmene som er oppført er viktig, som din anti virus program.

4 Hvordan få datamaskinen starter opp raskere: Grunnleggende Tutorial


Når du er ferdig, klikk "OK" eller "Apply". Du vil bli bedt om å starte datamaskinen på nytt. Hvis du kan gjøre det for å bruke eventuelle endringer som er gjort.

5 Hvordan få datamaskinen starter opp raskere: Grunnleggende Tutorial


Det er ennå en mer grunnleggende måte å deaktivere enkelte oppstart elementer. Fra Start-menyen, går du til Programmer> Oppstart. Denne mappen inneholder noen oppstartsprogrammer også. Bare høyreklikk noen av disse, klikk "Slett".

Men for en fullstendig liste over programmer, besøke MSCONFIG som nevnt ovenfor.

Hint

  • en kan også deaktivere uønskede tjenester og prosesser ved å gå til Start-menyen, Kjør, og skrive "Services.msc." Dette er imidlertid for mer avanserte brukeren. Kontroller at du har full kjennskap til de mange tjenestene 'formål, for noen av disse kan lett ødelegge systemet ditt.
  • Hvis datamaskinen er fortsatt treg, bør du vurdere andre alternativer, for eksempel kjøp av RAM (Random Access Memory).