Hvordan få DNS ​​Fra DOS

Hver gang du skriver en URL i en nettleser, sender datamaskinen domenenavnet til en Domain Name System (DNS) server, som returnerer IP-adressen til domenet. For eksempel, når du skriver "http://abc.com/," datamaskinen sender" abc.com "til en DNS-server, som sender tilbake" 199.181.132.250 "Mens du kan be om adressen til DNS-serverne. brukes for oppslag fra DOS, kan resultatet bli en lokal DNS-adresse i stedet for adressen til den eksterne DNS-servere som utfører oppslag.

Bruksanvisning

1 Sveip fra høyre kant av skjermen, og trykk "Søk". Skriv "ledetekst" i søkeboksen, velg "Apps" og velg "Command Prompt" for å starte et kommandovindu.

2 Type "ipconfig / all" og trykk "Enter" for å vise konfigurasjonsinformasjon for hvert nettverkskort på datamaskinen. Finn linjen merket "DNS-servere" for hvert nettverkskort for å få DNS-informasjon.

3 Skriv "ipconfig / displaydns" og trykk "Enter" for å vise innholdet i DNS-oppslag som allerede er utført og er bufret på datamaskinen.

4 Skriv "ipconfig / flushdns" og trykk "Enter" for å fjerne den lokale DNS cache.

5 Type "nslookup", en plass og et domenenavn, og trykk "Enter" for å utføre et DNS-oppslag. Finn "Address" linje for å vise adressen til DNS-serveren.

Hint

  • Du vanligvis ikke kan bestemme adressene til DNS-serverne som faktisk utfører DNS-oppslag på et lokalt nettverk uten tilgang til ruteren eller gatewayen oppsett. En primær ruter eller gateway gir vanligvis en lokal DNS-server som bufrer resultater og refererer ukjente domenenavn til en ekstern DNS-server for å utføre oppslag. Ipconfig og nslookup kommandoer imidlertid gi adressen til den lokale DNS-serveren, ikke DNS-serveren brukes til å slå opp IP-adresser for ukjente domener.