Hvordan få en datamaskin til å lese PDF-filer

Hvordan få en datamaskin til å lese PDF-filer


PDF-filer er dokumenter som brukes til å distribuere informasjon til brukere over Internett. Formatet tillater bedrifter å skape beskyttet dokumentasjon, slik at brukerne kan bare lese informasjonen i filen uten å redigere eller slette teksten. Bedrifter kan også passordbeskytte dokumentet blir skrevet ut, som bare tillater brukere å distribuere dokumentet elektronisk. For å lese disse filene på en datamaskin, må brukeren laste ned og installere Adobe Acrobat Reader-programmet.

Bruksanvisning

1 Åpne nettleseren og laste ned Acrobat reader kompatibel med operativsystemet ditt. Lagre filen i en mappe på din lokale maskin.

2 Dobbeltklikk på den nedlastede kjørbare. Installasjonsprosessen utvider filene fra zip-filen til en annen mappe på maskinen din og starter installasjonsveiviseren.

3 Klikk på "Ja" -knappen for å starte installasjonsprosessen. Klikk "Next" på åpningsskjermbildet, og klikk deretter "OK" i lisensavtalen. Det tar bare noen få sekunder å installere Acrobat Reader.

4 Finn PDF-fil på datamaskinen din. Dobbeltklikk på filen for å åpne den i den nylig installerte Reader. Programvaren laster og datamaskinen er nå i stand til å lese PDF-filer.