Hvordan få en gammel laptop kjører bedre

Hvordan få en gammel laptop kjører bedre


Som med alle elektroniske enheter, kan en bærbar ytelse lider over tid. Nedbremsingen i ytelse er en gradvis prosess, og kan være forårsaket av faktorer som overoppheting, harddisk og minne problemer, eller malware angrep. Over tid kan den kumulative effekten av disse faktorene hemme en laptop hastighet. Du kan ta nødvendige tiltak for å tune din gamle laptop for optimal ytelse.

Bruksanvisning

1 Rengjør luftventilene. Bærbare datamaskiner er kompakte enheter som genererer mye varme. Ved gjentatt bruk, kan støvavleiringer på luftventiler hindre fri passasje av kjølig luft til CPU (Central Processing Unit), overoppheting systemet og får den til å fryse eller krasje. Finn ventilene under laptop og ren med en myk, tørr klut.

2 Kjør "Disk Defragmenter" verktøyet. Over tid kan en bærbar harddisk bli uorganisert, med tilhørende data spredt på flere steder. Ytelsen påvirkes fordi den bærbare har å sile gjennom mengder data for å hente den nødvendige informasjonen. "Disk Defragmenter" verktøyet konsoliderer data på harddisken, slik at den bærbare datamaskinen for å finne data enkelt. I Windows-baserte systemer, navigerer ved å klikke på "Programmer" og deretter "System Tools" under "Tilbehør". Når det lastes, klikk på "Analyze" i grensesnittet, for å sjekke om stasjonen må defragmenteres. Klikk på "Defragmenter" for å begynne.

3 Last ned de nyeste skjermkortdriverne. Selv om din bærbare kan ha blitt levert med de nyeste driverne på den tiden, nyere programvare og ressurskrevende applikasjoner som 3D-spill, kan gjengi skjermkortdriveren ute av stand til å håndtere slike programmer. Med den nyeste driveren, vil din bærbare skjermkort være best rustet til å kjøre krevende prosesser. Se etter driveroppdateringer i din bærbare produsentens hjemmeside, eller fra kortet produsentens hjemmeside. Finn den nyeste driverversjonen av modellnummeret, og deretter laste ned og installere den nye driveren.

4 Løse problemer med minnet. Som med skjermkortdriverne, har en tendens RAM kapasitet til å bli mindre og mindre tilstrekkelig over tid, som nyere, mer krevende programmer utgitt. Du kan frigjøre verdifull RAM plass ved å deaktivere programmer som lastes automatisk. Flytt markøren over til systemstatusfeltet (nederst til høyre på skrivebordet) for å sjekke lastet programmer, og deaktivere de du ikke bruker. Høyreklikk på ikonet og velg "Avslutt" eller "Shut Down." Mens lukke ubrukte programmer vil frigjøre RAM plass, vil det ikke legge til minnet. Hvis du ønsker å øke din bærbare minne, kan du legge til kompatible minnemoduler. Se i dokumentasjonen for en liste over kompatible minneoppgraderinger.

5 Desinfiser den bærbare datamaskinen. Ondsinnede koder som virus, trojanere og ormer kan ta knekken på den bærbare datamaskinen, sakker systemets ytelse og Internett-tilkoblingen. Last ned og installer den nyeste anti-virus eller anti-spyware program og kjøre en full system scan for å identifisere potensielle trusler. Du kan også kjøre en gratis online virus scan tilbys av ulike nettsteder, for eksempel housecall.trendmicro.com.

Hint

  • For optimal ytelse fra din gamle laptop, defragmentere harddisken en gang annenhver måned, og se etter driveroppdateringer regelmessig.
  • Ikke forsøk å installere RAM-moduler hvis du er usikker på prosessen. Referer til manualen for instruksjoner.