Hvordan få gratis tilgang til abonnementsavis Archives

Hvordan få gratis tilgang til abonnementsavis Archives


Hvis du er en historie buff, da er du sikkert allerede kjent med historiske ressurser avis på nettet. Digitale arkiver som Proquest, Newsbank, Lexis-Nexis, og Factiva er fantastiske verktøy for forskere. Enten du ser inn familiens historie, store slag, bue kriminelle, kjente politikere, naturlige eller menneskeskapte katastrofer, vitenskapelige gjennombrudd, nekrologer, eller bare nyheten om hverdagen fra tiår og århundrer tidligere, avisarkiver er veien å gå. Dessverre er mange av de beste kildene er ganske dyrt. Verre, tjenester som Proquest er vanligvis bare tilgjengelig for institusjonelle abonnenter, og ikke bare enkeltpersoner som meg og deg. Men det finnes måter å få noen freebies. Her er hva du trenger å vite.

Bruksanvisning

1 Sjekk ditt lokale bibliotek

Dette er en åpenbar en, men hvis du ikke har sjekket ut bibliotekets hjemmeside på en stund, så det er verdt et besøk. Folkebibliotekene har blitt mer og mer internett kunnskapsrike, og gjør økende mengder av ressurser tilgjengelig på nettet. Dette omfatter ofte de aller typer avisarkiver og andre abonnementsdatabaser vi snakker om her. Jeg snakker ikke om online-mens-du-sitting-in-the-biblioteket typen tilgang, heller. Disse er online avisen arkiver som du kan få tilgang hjemmefra (eller noe annet), 24/7.

Hvis du ikke kjenner bibliotekets nettside adresse, er det sannsynligvis på lånekort. Men hvis ikke, et raskt Google-søk på navnet på byen (eller nabolaget navn) sammen med "offentlig bibliotek" bør få opp en kobling svært raskt.

2 Sjekk din ikke-lokale bibliotek

Her er noe du kanskje ikke vet. Mange bibliotek har gjensidige lånerettigheter med andre bibliotek (min by Biblioteket har gjensidige innlån med åtte andre systemer!). Hvis dette er tilfelle på biblioteket spør, og dra nytte av avisen arkiver i nabolandet bibliotekene også.

3 Sjekk Dine virkelig, virkelig ikke-lokale biblioteker

Det er ganske mange biblioteker som tilbyr lånerettigheter, inkludert online database-tilgang, til ikke-bosatte. Detaljer variere fra ett bibliotek til den neste. Noen ganger må du søke på person, mens andre ganger kan du søke på nettet. Det kan eller ikke kan være en avgift.

Det kan være vanskelig å finne detaljene i utenlandske lånekort. Når jeg reiser, jeg gjør det et poeng å slippe inn til bibliotekene og spørre. Jeg har en rekke kort fra hele USA, og gjør fantastiske bruk av et bredt spekter av databaser på den måten.

En av mine favoritter er Mid-Continent Public Library i Missouri, som har en fantastisk samling av databaser, og tilbyr ett års ikke-resident kort for bare tjue dollar. Ta kontakt med biblioteket via deres hjemmeside for mer informasjon.

4 Se etter freebies

Noen abonnement avisen arkiver tilby en god del materiale tilgjengelig for gratis, enten kontinuerlig, eller på en gratis prøveperiode. NewspaperArchive.com, for eksempel, har gratis emne hubs (Titanic, Abraham Lincoln, Man on the Moon ... den slags ting), samt fri tilgang til forsidene fra hvilken som helst dato. Ancestry.com, med sin egen rik samling av avisarkiver, og tilbyr en gratis prøveversjon.

Se Resources, nedenfor, for sine lenker, sammen med lenker til andre kjempefint freebie arkiver. Og sørg for å se relaterte artikler og flere artikler som dette for enda flere tips.