Hvordan få tilgang til data i to forskjellige tabeller

Hvordan få tilgang til data i to forskjellige tabeller


En av de mest kraftfulle funksjoner i en database er evnen til å hente data fra to forskjellige tabeller. La oss si at du har en tabell som har navnet på hver selger i et selskap og en annen tabell med salgsdata. For å se hva en selger har solgt, kan du enten se på hvert bord for seg, eller du kan bli med tabeller ved hjelp av en spørring slik at du har alle data i en lett-å-lese display.

Bruksanvisning

1 Åpne opp en Access database og opprette en ny spørring ved å klikke på "Create" -kategorien. Flytt musepekeren til høyre side av "Create" bånd og klikk "Query Design" å gjøre "Vis tabell" form vises.

2 Klikk på tabellnavnene i "Vis tabell" form for å markere tabellene du vil ha med i søket. Klikk på "Legg til" knappen for å legge bordene i søket og lukke skjemaet. I spørringen vinduet, tabellene du har valgt vises i øverste halvdel av vinduet og den nederste halvdelen inneholder et rutenett for felt fra bordene. I denne guiden, la oss forestille du har to tabeller: Ansatte og salg. I Ansatte-tabellen, feltene er AnsattID, Etternavn og Fornavn. I tabellen Sales feltene er AnsattID, Product, SalesDate og mengde.

3 Klikk og hold museknappen på AnsattID- i Ansatte-tabellen og dra over til AnsattID- i Salgs bordet og slipper museknappen. Når du gjør dette, vil en forbindelseslinje vises mellom de to feltene.

4 Legg felt til nettet i søket vinduet ved å dobbeltklikke navnene i tabellene i øvre halvdel av vinduet. I dette eksemplet, hvis du ønsker å se navnet på selgeren og hva han har solgt, velger Fornavn, Etternavn fra Ansatte-tabellen og velg produktet, SalesDate og mengde fra salgsbordet.

5 Flytt musepekeren til øvre, venstre hjørne av Access-vinduet, og klikk på "Vis" for å se resultatene.

Hint

  • Du kan bruke mellomrom i dine feltnavn som etternavn i stedet for Lastname; Men ved å fjerne mellomrom, vil det gjøre det lettere å skrive programmerte kode når du kommer til det nivået av databaseutvikling.