Hvordan få VLC standard mediespiller

Hvordan få VLC standard mediespiller


Den VideoLAN VLC Player er en gratis mediespiller som kan spille av de fleste video- og lydformater. Støttede medieformater for en VLC player inkluderer DVD, XVID, DIVX, MP3, MDI, Real og Windows Media. Når du laster ned og installerer VLC spiller, kan du gjøre det på standard mediespiller for datamaskinen. Hvis du dobbeltklikker på en mediefil vil da automatisk åpne og spille denne filen med VLC player.

Bruksanvisning

1 Dobbeltklikk på VLC-ikonet på skrivebordet på datamaskinen. Hvis du ikke har en VLC-ikonet på skrivebordet, gå til "Start", velg "Søk", skriv "VLC" i søkefeltet. Dobbeltklikk på VLC player for å åpne programmet.

2 Klikk "Verktøy" fra menyen i VLC vinduet. Velg "Innstillinger" og klikk på "Interface" alternativet.

3 Klikk på "Association Setup" -knappen. En dialogboks åpnes som viser mulige lyd- og videofiler. Klikk i boksen til venstre for "Audio Files", og klikk deretter på boksen til høyre for "videofiler" for å gjøre VLC player standard mediespiller for alle medietyper. Hvis du ikke ønsker å gjøre VLC player standard mediespiller for alle medietyper, kan du også velge individuelle filtyper. Klikk på boksene til venstre for de enkelte medie filtypene du ønsker å assosiere med VLC player.

4 Klikk på "Apply". VLC spilleren er nå standard mediespiller.