Hvordan: Facebook ikoner med logoer i GIMP

Ved hjelp av GIMP du kan lage dine egne ikoner med logoer for din Facebook-fan siden. Du kan ganske enkelt lage et ikon og lime inn en redusert versjon av en logo du allerede har inn i det, eller lage en ny logo på ikonet fra scratch. Når du bruker tekst i et ikon, ord er ofte vanskelig å lese. Prøv å bruke bare ett ord, eller en enkelt bokstav. Når du foretar en runde ikonet, bruk en gjennomsiktig dokument og lagre ikonet som en PNG for å unngå at hvite hjørner rundt kantene, som kan være distraherende på en nettside som ikke har en hvit bakgrunn.

Bruksanvisning

1 Start GIMP på datamaskinen. Klikk på "File" -menyen og velg "New". Bestem deg for en størrelse på ikonet. Skriv inn dimensjonene i "Bredde" og "Høyde" felt, slik som 100 av 100 piksler.

2 Klikk på "Avanserte alternativer" -menyen og velg "Transparency" i "Fyll med" -menyen. Klikk på "OK".

3 Zoome inn på ikonet ved å bruke "Zoom" -menyen nederst i vinduet ved å velge "200" prosent.

4 Velg "Ellipse Tool" fra verktøykassen. Hold nede "Shift" -knappen og dra verktøyet fra rett innenfor øvre venstre hjørne for å rett innenfor høyre hjørne. En sirkel vises i ikonet.

5 Velg "fyll Tool" og dobbeltklikk på "forgrunnsfarge" -ikonet i verktøykassa. The Change forgrunnsfarge panel åpnes. Velg en farge for sirkelen. For å få en Facebook blå, type "3b5d94" i "HTML-notasjon" -feltet. Klikk på "OK". Klikk verktøyet i sirkelen for å legge farge til det.

6 Klikk på "Filter" -menyen, velg "Lys og skygge," klikk "Drop Shadow". Sett begge Forskyver på "8", heter det Blur Radius på "15", og Opacity på "80." Velg "Tillat endring av storleik" boksen og klikk "OK." Skyggen vises nederst til høyre på sirkelen og logoen er litt større for å gi plass til skygge.

7 Velg "Text Tool." Tekst panelet vises under verktøykassa. For å etterligne Facebook logo skrift, klikk på "Aa" ved siden av "Skrift" og velg "Sans Bold." Klikk på fargeprøven i tekstfeltet og skriv "ffffff" i "HTML-notasjon" -feltet.

8 Dra Text Tool over sirkelen for å lage en tekstboks. Skriv inn teksten i logoen din i GIMP Text Editor. Dra Text Editor ut av veien hvis det er foran din logo. Klikk på "Bruk valgt Skrift" boksen. Juster størrelsen på skriften ved å bruke "Size" -menyen i tekstpanelet under verktøykassa.

9 Velg "Move Tool" og dra teksten inn i midten av sirkelen.

10 Klikk "Lagre som" under "File" -menyen når du er ferdig. Skriv inn et navn på ikonet i "Name" -feltet. Klikk på "Select File Type" alternativet, klikk på "PNG bilde». I motsetning til en JPG, vil en PNG bevare åpenhet bak sirkelen. Klikk på "Lagre". Klikk "Export" i dialogboksen som åpnes. Klikk "Lagre" igjen.