Hvordan får du en slettet papirkurven tilbake?

Hvordan får du en slettet papirkurven tilbake?


Sletting av filer fra en datamaskin er vanligvis en to-trinns prosess. Først sender du en fil til papirkurven (på en Mac) eller papirkurven (på en PC). Så lenge du ikke tømme datamaskinens papirkurven, kan du gå inn og fiske filen ut. Når du tømmer papirkurven eller papirkurven, men filen er "slettet", så langt som operativsystemet er bekymret. Men "slettet" betyr ikke "borte". Å forstå hva som skjer når filer slettet fra papirkurven vil hjelpe deg å få de slettede elementer tilbake.

Ikke få panikk

Hold deg rolig. Når en datamaskin "sletter" en fil - for eksempel når du forteller det å tømme papirkurven - det gjør faktisk ikke gjøre noe for å filen. Alt den gjør er å fjerne oppføringen for filen fra harddisken katalog, slik at plassen den tar opp på harddisken er nå tilgjengelig for å bli overskrevet av andre filer. Men inntil noe annet er skrevet til den plassen, forblir filen intakt. Og hvis det er intakt, kan du få det tilbake.

Vær forsiktig

Begrense bruken av datamaskinen mens du prøver å gjenopprette filene dine. Jo mer du bruker datamaskinen, jo flere data skrives til harddisken, og jo større er sjansen for at de nye dataene vil overskrive hele eller deler av de filene du vil gjenopprette. Hvis du må bruke maskinen i mellomtiden, lagre alle dokumenter til en lagringsenhet i tillegg til harddisken som holdt fil - for eksempel koble til en USB-minnepinne eller ekstern harddisk til datamaskinen og lagre dokumenter der, eller brenne dem til en CD. Første prioritet, er imidlertid å starte datagjenopprettingen så snart som mulig.

Hent programvare

Få deg programvare for å "angre" filene dine. Undelete programmer skanne de områdene av harddisken som ikke er identifisert i katalogen som «fylt». Dessverre er ingen slike programmer som følger med Mac eller Windows-operativsystemet, slik at du må se på tredjepartsprogrammer. Tilgjengelige alternativer for Mac inkluderer Prosoft Data Rescue 3 og AppleXsoft File Recovery for Mac. For PC, alternativer er Aktiv Uneraser og EASEUS Data Recovery Wizard. Noen av disse programmene tilbyr en gratis prøveversjon nedlasting.

Vær advart

Noen slettede filer kan være uopprettelig uansett hva du gjør. Mac-operativsystemet tilbyr en funksjon som heter "Secure Empty Trash". Dette ikke bare fjerner en fil katalogoppføring; det overskriver også filen plass på disken. En rekke programmer er tilgjengelig for Windows-PCer som gjør dette samme. Hvis du har brukt Secure Empty Trash eller et lignende verktøy, er du ute av lykken.