Hvordan feilsøker en HP LCD-skjerm

Hvordan feilsøker en HP LCD-skjerm


HP gjør en rekke liquid crystal display eller LCD, skjermer. LCD-skjermer skape et bilde ved å sende lys gjennom en flytende krystall løsning som enten blokkerer lys eller gjør at den kan passere gjennom til et fargefilter. LCD-skjermer er ideelle for bruk med en datamaskin som de presenterer en utmerket stillbilde og kan ikke lide pixel burn-in som andre flatskjerm-display teknologier. Selv kvalitet skjermer kjøre inn en og annen problem og trenger noen grunnleggende feilsøking før du sender dem inn til service.

Bruksanvisning

1 Sjekk strømledningen for å være sikker på at det er koblet til ordentlig til både skjermen og stikkontakten. Hvis du bruker et overspenningsvern, fjerner du det og koble strømledningen direkte inn i en stikkontakt som du vet fungerer.

2 Ta og sett begge ender av kabelen som går fra datamaskinen til skjermen. Hvis HP LCD-skjermen har mer enn én kontakt, bruker den andre til å sørge for at kontakten er ikke problemet. Fjern en bryter eller forlengelseskabel som kan være til stede mellom datamaskinen og skjermen.

3 Start datamaskinen på nytt. En ny start vil løse mange programvareproblemer.

4 Sjekk dokumentasjonen av skjermkortet for å forsikre deg om at den støtter HDCP, eller High Bandwidth Digital Content Protection, siden skjermen kan være blank når du prøver å se HD-innhold gjennom et skjermkort som ikke støtter det. Noen eldre HP LCD-skjermer også ikke støtter HDCP, så sjekk dokumentasjonen for skjermen også.

5 Gå til skjermkortet produsentens hjemmeside og installere de nyeste driverne for skjermkortet. Instruksjoner for å installere driverne vil variere fra produsent, men de bør være oppført med driverprogramvaren.

6 Endre oppløsningen til en forhåndsinnstilt videomodus for å være sikker på at du ikke prøver å bruke monitoren i en uegnet oppløsning. Ulike modeller av HP LCD-skjermer støtter forskjellige forhåndsdefinerte videomodi. Alle de forhåndsinnstilte videomodi for skjermen er oppført i skjermen håndboken. Oppløsninger på 1024 x 768 og lavere støttes av nesten alle HP LCD-skjermer.

7 Trykk på "Auto / Select" -knappen på forsiden av HP LCD-skjermen for å rette opp eventuelle bilder som er mørkt eller uskarpt. Hvis dette ikke korrigerer bildet, trykk på "Meny" -knappen på forsiden av skjermen for å få opp på skjermen menyen, der du kan bruke "+" og "-" knappene for å bla gjennom alternativene og " Enter "for å velge alternativet du ønsker å endre. Juster lysstyrken og kontrasten etter behov ved å velge dem og bruke "+" og "-" tastene. Trykk på "Meny" -knappen for å avslutte menyen.

8 Trykk på "Meny" -knappen for å gå inn i menyen, blar du til "Image Control" og trykk "Enter". Herfra kan du velge "Auto-Adjustment" og HP LCD-skjermen justerer automatisk horisontal og vertikal posisjonering for å sentrere skjermen. Muligheten til å justere disse innstillingene er bare tilgjengelig hvis du bruker VGA-innganger.

9 Ta kontakt med din forhandler eller produsent for flere feilsøkingstrinn for din modell av HP LCD-skjerm. Hvis skjermen fortsatt har problemer, må du kanskje sende den inn til service.