Hvordan feilsøker en prosessor

Feilsøking en prosessor problemet er en av de vanskeligste datamaskin reparere problemer. Når en prosessor begynner å svikte eller overopphetes, skiltene er vanskelig å skille fra andre vanlige problemer. Her er flere trinn for å analysere problemet.

Bruksanvisning

1 Koble datamaskinen. Åpne datamaskinen saken. Jord deg selv ved å holde metalldelen av saken. Trekk ut strømkilden for viften sitter oppå prosessoren. Fjern eventuelle skruer som holder kjøleribbe og vifte. Løsne klipsene på siden av heatsink og vifte og fjerne.

2 Trykk på prosessoren. Hvis det er for varmt for deg å holde fingeren på prosessoren, kan prosessoren være overoppheting.

3 Kontroller at prosessoren er riktig fasettert til kontakten. Hvis noen av de hundrevis av pinner som passer inn i en stikkontakt på hovedkortet er bøyd eller er satt inn på riktig måte, vil datamaskinen ikke fungerer.

4 Sjekk BIOS for riktig prosessorinnstillinger. Hvis BIOS er satt til feil prosessorhastighet, kan maskinvaren bli overopphetet og forårsake problemer med datamaskinen. Sjekk at BIOS viser riktig prosessorhastighet og -type ved oppstart av datamaskinen.

5 Bytt ut en god prosessor med en som har problemer, hvis du har en ekstra prosessor som er kompatibel med hovedkortet. Hvis datamaskinen kjører fint med den andre prosessoren, og sett prosessoren.

6 Sjekk med produsenten av hovedkortet for å sikre at en ny prosessor du har kjøpt eller kan kjøpe er kompatible. De fleste hovedkort produsenter liste kompatibilitets spesifikasjonene på bedriftens nettside.

Hint

  • Når du trykker på prosessoren eller andre komponenter, jorde deg selv ved å holde metalldelen av datamaskinen saken, eller strømforsyningen bolig så du ikke ødelegger den komponenten med statisk electricity.Do ikke bump eller på annen måte skade noen av brikkene på hovedkortet .do ikke tvinge eller bruke for mye press når sitteplasser en prosessor, kjøleribbe eller fan.Don't glemmer å koble strømkilden for prosessorviften tilbake i før starte opp datamaskinen igjen.