Hvordan fiberoptiske nettverk arbeid?

Svinger / Transmitter

Lysdioder (LED) og laser dioder, som produserer energi av handlingen av elektroner som faller inn i hullene (fravær av elektroner) om positive / negative junction (mot en anode / katode stedet), er de to mest vanlige sendere i optisk kommunikasjonsnett. Disse fungerer for å overføre et elektrisk signal til et lyssignal (elektrooptisk transduksjon). Det fremstilte signalet blir modulert for å bære informasjon over optiske fibre.

optiske fibre

Optiske fibre er av glass (eller noen ganger plast, med andre anvendelser) fibre som tjener til å lede den informasjon gjennom et fiberoptisk nettverk. De fleksible fibre kan være buntet sammen, og en fiberoptisk nettverk kan operere på høyere båndbredder enn andre former for formidling av informasjon. Fordi disse glassfibre opplever lav dempning (tap i intensitet av et signal, som er løst i denne type system med en optisk forsterker), og også lav interferens, de er meget effektive for bruk i telekommunikasjon.

fotodetektor

En sensor som kalles en fotodetektor fungerer som en mottaker i et fiberoptisk nettverk. Ved hjelp av fotoelektrisk effekt, hvorved (foto) elektroner avgis ved absorpsjon av lysenergi, fotodetektoren, som virker som en transduser, returnerer lyset informasjonen til form av et elektrisk signal, som kan forsterkes og brukes av målrette enden av nettverket.

Bruker

Fiberoptiske nettverk er ansatt av mange typer teleoperatørene, som kabelselskaper, telefonselskaper og internettleverandører, og brukes i kjerne (sentrale) nettverk av disse tjenesteleverandørene.