Hvordan fikse Chkdsk

Sjekk disk er et verktøy inkludert i Windows-operativsystemer som skanner og forsøker å fikse feil på harddisker og andre medier. Sjekk disk, også kjent som "Chkdsk," ble kombinert med skanningen Diskverktøy i de nyeste versjonene av Windows. Denne kombinasjonen gjør at Chkdsk å reparere skadede sektorer og informere deg om eventuelle feil det er i stand til å fikse.

Bruksanvisning

1 Bekreft at feilen er oppstått med Chkdsk spesielt og er ikke på grunn av en defekt harddisk. Gå til "Start" og "Min datamaskin". Høyreklikk på en annen harddisk eller flyttbare medier, for eksempel en USB-flash-enhet eller et SD-kort. Velg "Properties". Klikk på "Tools". Klikk på "Søk nå" for å starte skanningen. Hvis Chkdsk kan skanne en annen stasjon hell den originale harddisken du forsøkte å reparere kanskje må byttes ut.

2 Sett inn Windows-installasjonen disken i datamaskinen. Start datamaskinen på nytt. Trykk på en tast for å starte fra CD når du ser "Trykk en tast for å starte opp fra CD." Hit "R" for å få tilgang til Windows-gjenopprettingskonsollen.

3 Trykk "1" for å legge inn Windows-installasjonen. Hvis du har en multi-boot system vil du se flere tall. Velg antall for operativsystemet med nonfunctioning Chkdsk-verktøyet. Skriv "chkdsk / p" og trykk "Enter" når kommandovinduet vises. Chkdsk kjører direkte ut av platen. Hvis Chkdsk er i stand til å fullføre mens du kjører ut av Windows-installasjonsplaten, harddisken den skanner behov for å bli erstattet.