Hvordan fikse CRT-skjermer

Hvordan fikse CRT-skjermer


De fleste av problemene med CRT-skjermer skje på grunn av dårlige innstillinger. Din CRT-skjerm opererer med et katodestrålerør som skyter stråler av lys på et rutenett som inneholder et sett med piksler. Disse bjelker fokusere på en bildeelement av gangen, og hele prosessen oppdateres om og om igjen for å opprettholde et bilde på skjermen. Denne prosessen skjer også i CRT TV-apparater og nesten alle CRT-skjerm.

Bruksanvisning

1 Koble skjermen fra datamaskinen og bruke en annen skjerm. Sjekk oppløsning og oppdateringsfrekvens på datamaskinen. Sett oppløsningen til 800 x 600 og sette oppdateringsfrekvensen til 60 Hz. Dette kan være lavere enn din komfort nivå, men nesten alle skjermer støtter dette. Din opprinnelige skjerm kan ha hatt en innstilling med en oppløsning eller oppdateringsfrekvensen den ikke støtter.

2 Koble fra skjermen du brukte til å diagnostisere innstillingene fra datamaskinen og legg den til side.

3 Sjekk VGA-kabelen på "trøbbel" skjerm. Se om du har bøyde pinner. Hvis du ser noen, ta en skrutrekker og prøve å forskyve pinnen tilbake på plass nøye. Ikke prøv dette hvis du ikke føler du har evnen.

4 Koble VGA-kabelen inn i datamaskinen og koble skjermen tilbake til makten. Dra nytte av denne tid til å sjekke kablene for eventuelle skader. Prøv nye stikkontakter hvis skjermen ikke starter opp. Du kan ha en dårlig utløp. Kontroller at du har koblet VGA-kabelen fast og bruke finger å feste den på plass.

5 Se under skjermen over en knott for lysstyrke og en for kontrast. Flytte dem rundt hvis du ser dem. Du har sannsynligvis satt lysstyrken på minimum eller kontrast på minimum uten å vite det, eller skjermen messed innstillingene opp. Hvis du ikke har disse knotter, bruker du knappene nederst på skjermen.

Hint

  • Ikke prøv å reparere innsiden av skjermen selv. Kun kvalifiserte fagfolk kan åpne en CRT-skjerm og reparere den. CRT-skjermer inneholder mange farlige kretser som kan skade deg eller skade skjermen hvis håndtert feil.