Hvordan fikse en Blokkert Task Manager

Task Manager er en viktig, men lite kjent funksjon i Microsoft Windows. Det viser informasjon om programmer og prosesser som kjører på en datamaskin, CPU og minnebruk, nettverksinformasjon og brukere som er logget på. En av sine evner er avslutning av en prosess. Dette er viktig når en prosess har stoppet og det tilknyttede programmet svarer ikke lenger, og kan ikke være lukket, eller når det er mistanke om en prosess for å være skadelig. Task Manager kan avslutte programmet eller prosessen i disse tilfellene. Selv om visse omstendigheter kan hindre Task Manager starter, kan du løse dette problemet ved å gjøre en endring i datamaskinens register.

Bruksanvisning

1 Klikk "Start," type "regedit" i søkeboksen, og klikk "regedit" i vinduet som vises deretter.

2 I den venstre ruten utvider følgende mapper: ". HK_Current_User", "Programvare", "Microsoft", "Windows", "Current", "Politikk"

3 Dobbeltklikk på "System" for å velge det.

4 Høyreklikk på "DisableTaskMgr" og klikk "Endre". Oppføringen i "Value data" vil bli satt til "1" Endre dette til "0", klikk "OK", nær Regedit og starte datamaskinen på nytt. Task Manager vil nå være aktivert.

Hint

  • Lag en sikkerhetskopi av registeret før du prøver noen endringer, slik at du kan gjenopprette det hvis det oppstår problemer.
  • Som et ekstra sikkerhetstiltak, ta en sikkerhetskopi av systemet før du prøver endringer i registret. Dette gjør det mulig å gjenopprette datamaskinen til den tilstanden den var i før noen endringer ble gjort.