Hvordan fikse en datamaskin gratis

En vanlig misforståelse er at du må være en profesjonell for å være i stand til å fikse en datamaskin. Etter hvert som teknologien fortsetter å avansere, er dette blitt mindre sant. Personlige datamaskiner har nå dusinvis av gratis, innebygd verktøy for å hjelpe deg å ta kontroll over maskinen og fikse mange problemer som kan oppstå. Den beste delen av dette er at du ikke trenger å betale en spesialist for å kjøre dyre diagnostikk eller andre tester som du kan gjøre selv på noen få minutter.

Bruksanvisning

1 Sjekk Enhetsbehandling. Dette er et innebygd verktøy utviklet for å varsle deg om eventuelle problemer du maskinvare kan ha oppstått. Høyreklikk på "Min datamaskin" ikonet på skrivebordet, velg "Properties", klikk på "Maskinvare" -fanen og deretter "Device Manager" -knappen. Dette bringer opp en oversikt over alle maskinvaren og angi hvilket fungerer som de skal, og som har problemer. Problemet hardware oppføringer har også tips som forteller deg nøyaktig hva problemet er og hva du kan gjøre for å fikse det.

2 Defragmenter harddisken. Fra "Start" -menyen velg "Alle programmer," "Tilbehør", "System Tools" og deretter "Disk Defragmenter." Datamaskinen ordner dataene på harddisken på en måte å gjøre det hele mer lett tilgjengelig. Dette kan øke hastigheten på maskinen og fikse eventuelle ytelsesproblemer du kan ha.

3 Fjern unødvendige programmer som lastes inn når maskinen starter opp. Noen ganger et program setter seg for å laste når datamaskinen starter opp, noe som vanligvis kan bremse maskinen ned ganske mye. Klikk på "Start" -knappen og skriv "msconfig" i "Run" boksen. Klikk på "Startup" fanen og fjern sjekker fra boksene ved siden av navnene på eventuelle programmer du ikke vil kjøre automatisk når maskinen starter.

4 Tilbake Internett-tilkoblingen. Hvis du har problemer med å koble til Internett på noen måte, bare koble strømforsyningene til både modemet og noen ruter du kan bruke. Dette tilbakestiller begge enhetene. Når du plugger dem inn igjen, vil dette ha løst brorparten av alle Internett-tilkobling problemer du kan ha oppstått.

Hint

  • Trinnene i denne artikkelen i hovedsak gjelde for datamaskiner som kjører Windows-baserte operativsystemer. De verktøyene refereres finnes i alle Windows-operativsystemet fra Windows 95 til stede. Hvis du har en Mac-maskin, er det sannsynlig at du ikke vil oppleve den type problemer disse verktøyene vil fikse på grunn av forskjellig art som Mac-operativsystem utfører.