Hvordan fikse en harddisk Crash

Mange tar sine harddisker for gitt. De er delikate, kompliserte stykker av maskiner som kan mislykkes over tid. Noen ganger kan en harddisk opplever svikt eller en brå krasjer uten forvarsel, men det er vanligvis tegn på at noe er galt. Intermitterende feil, endringer i ytelse eller uventede blå skjermer er alle kjennetegn på at harddisken er på sin siste ben. Den mest åpenbare tegn på at ting ikke er bra, er når en harddisk gjør en uvanlig klikke, sliping eller skraping støy.

Bruksanvisning

1 Bruk en skrutrekker til å fjerne skruene som holder dekselet på plass. Skyv av dekselet på datamaskinen og finn harddisken, som vanligvis ser ut som en svart plast rektangulær boks innelukket i en metallkabinett. Harddisken vil være knyttet til andre komponenter av en lang plast bånd-lignende ledning som har en lang sikringsanlegg og koble enheten knyttet til den.

2 Fjern metallhuset, som skal kreve noe mer enn å fjerne noen skruer.

3 Koble fra harddisken ved å trekke sikringsanlegg enden av låsen båndkabelen til det kommer gratis.

4 Skru noe fremdeles holder harddisken på plass, og trekk harddisken enheten ut av datamaskinen.

5 Installer den skadede harddisken inn i en ledig maskin som den andre stasjonen.

6 På den sekundære maskinens primære stasjonen, installere data-programvare.

7 Fyr opp maskinen og gi det tid til å bli frisk så mye av dataene som mulig. Du vil ikke være i stand til å vite det fulle omfanget av det som ble gjenfunnet før et par dager har gått.

Hint

  • Dagens harddisker er så teknologisk avansert at selv de minste støvkorn kan forstyrre den delikate balansen av stasjonen system.
  • Med mindre du er en utdannet datatekniker, bør du aldri åpne dekselet til den manglende harddisken selv. Enhver utrente forsøk på å reparere, berging eller gjenopprette data kan fullstendig ødelegge stasjonen og alle data på den, samt tomrom eventuelle garantier.