Hvordan fikse en ødelagt strømkontakt i en Presario 2190US

Hvordan fikse en ødelagt strømkontakt i en Presario 2190US


Den strømkontakt, oftere kalt DC jack, av Compaq Presario 2190US kan fikses ved å erstatte den med en ny. Prosedyren krever litt lodding, men det er enkelt og rimelig i forhold til å ta det til et verksted. En erstatning laptop-kontakten kan bli funnet på Internett gjennom en rekke medfølgende og mest maskinvare eller elektroniske butikker vil lager resten av de nødvendige verktøyene.

Bruksanvisning

1 Fjern skruene på undersiden av den bærbare datamaskinen og løft tilfelle av. Skyv harddisken, CD-stasjonen og nettverkskortet ut og sett til side. Trekk ut LCD-skjermen, og fjern skruene som holder hovedkortet til innsiden av saken. Fjern hovedkortet ved å løfte langs kantene. Plugg loddebolt i og plassere hovedkortet på ryggen for å gi enkel tilgang til DC-kontakten. Vent noen minutter for jern for å varme opp. Et varmt jern er lettere å jobbe med som ikke har nådd en passende temperatur.

2 Plasser en liten fille under DC jack å fange bortkommen lodde som kan dryppe ned i løpet av denne prosessen. Bruk jern for å smelte loddetråd leddene som holder kontakten til styret. Når loddetinn smelter, bruker Tennsug å fjerne det. Fjerne så mye av loddetinn som mulig.

3 Fjern jack med tang. Hvis det er fast, kan du bruke varme til hver pinne individuelt og jobbe det gratis med tang.

4 Rengjør området med en tannbørste dyppet i alkohol. Scrub for å fjerne eventuelle brennmerker og returnere hovedkortet til en lys grønn farge. Når renset, vil alkoholen fordampe i løpet av noen få minutter. Vent til det er alle borte før du fortsetter.

5 Sett den nye jack og påfør litt frisk loddetinn til hver pinne til jack er på plass. Jekken kan bli varmt i løpet av denne prosessen, så hold fingrene unna eller bruke tang for å holde den på plass.

Hint

  • Unngå innånding av lodderøyk.
  • Bruk en vifte for å spre røyk.