Hvordan fikse en Soaked Laptop

Enten det var en villfaren kopp kaffe eller en uheldig vannkjøler hendelsen, er en våt laptop et alvorlig problem. Selv væsker kan bety slutten for en del av elektronisk utstyr, er det håp så lenge du handle raskt. Det er ingen garanti for at den bærbare datamaskinen noensinne vil starte opp igjen, men ta hjertet å vite at mange bærbare eiere har tatt sine elastiske maskinene tilbake til livet, selv etter en god soaking.

Bruksanvisning

1 Koble den bærbare datamaskinen og ta ut batteriet. Væsker ikke skade en laptop så mye som strøm kjører gjennom væsker. Hvis den bærbare datamaskinen er slått av når den blir våt, må du ikke slå den på. Hvis den bærbare datamaskinen kjørte da det ble vått, slå den av umiddelbart.

2 Blot laptop tørr med et rent håndkle. Ikke gni håndkleet mot skjermen, som noen stoffer kan ripe opp overflaten.

3 Snu den bærbare datamaskinen opp ned. Gi den et par milde rister og legg den på et mykt, absorberende underlag for å drenere væske mellom tastene. Etter et minutt eller to, slår tastaturet på den siden som har lufteventiler. Gi den bærbare annen shake å overtale væske fra ventilasjonsanlegget.

4 Sett laptop i et varmt, tørt miljø. Et sted i nærheten av en plass varmeapparatet er ideelt hvis du plasserer den minst tre meters avstand fra varmekilden. Ikke prøv å tørke ut laptop ved å sette den i en ovn eller bruke direkte varme med en hårføner. Varme kan skade de elektroniske kretser. Hvis du er komfortabel å jobbe med maskinvare, demontere den bærbare datamaskinen slik at de interne komponentene tørke ut enkeltvis. La laptop tørke i minst 24 timer.

5 Monter laptop, om nødvendig, og bytte ut batteriet. Snu den bærbare datamaskinen for å se om det er funksjonelt.