Hvordan fikse en tom skjerm på en gateway bærbar M675

Hvis din Gateway M675 laptop viser en tom skjerm, og fortsetter å gjøre det i en lengre periode, er det sannsynlig enten en feil som har frosset datamaskinen, eller den er slått av. Hvis skjermen er svart, må du feilsøke strømproblemer. Hvis ikke, er den beste måten å løse denne typen feil er å starte datamaskinen på nytt. Du kan bli fristet til å bare holde strømknappen nede for å utføre en hard reset, men det er ikke det beste løpet av handlingen, som harde stanser kan skade harddisken. I stedet prøver noen hurtigtaster for å se om du kan løse problemet eller i det minste slå datamaskinen forsiktig ned.

Bruksanvisning

Oppgavebehandling

1 Hold "Ctrl" og "Shift" på tastaturet og trykk "Esc" for å starte Oppgavebehandling. Hvis Task Manager lanseringer, er datamaskinen ikke er frosset - det bare ikke har lastet brukermiljøet.

2 Velg "Prosesser" -kategorien på Task Manager og klikk på "Image Name". Se etter "Explorer.exe" i listen over prosesser. Hvis du finner den, velg den og klikk "Avslutt prosess." Hvis det ikke er det, gå videre.

3 Velg fanen "Programmer" i Oppgavebehandling, og klikk "Ny oppgave". Skriv "Explorer.exe" for å starte Windows Explorer, som laster skrivebordsikonene og oppgavelinjen. Hvis denne prosessen lykkes, fortsette å bruke datamaskinen som normalt.

Omstart

4 Hold "Alt" og trykk "F4" på tastaturet. Denne snarveien lukker det aktive vinduet; hvis det ikke er aktive vinduet, bringer det opp en Avslutt-menyen. Velg "Start" fra Avslutt-menyen for å slå av datamaskinen og slå den på igjen. Hvis Avslutt-menyen ikke vises, er datamaskinen frosset; i så fall, gå til neste trinn.

5 Trykk og hold "Power" knappen til datamaskinen slås av, og trykk deretter på "Power" knappen igjen for å starte den på nytt. Dette fungerer på en standard konfigurasjon; Du kan imidlertid endre disse innstillingene. Hvis nothings skjer når du holder knappen nede i noen sekunder, gå til neste trinn.

6 Trekk ut strømledningen på baksiden av den bærbare datamaskinen, hvis du har den plugget i. Lukk lokket og slå den bærbare opp ned på et bord. Trekk batterilåsen til høyre og lirker batteriet opp ut av rommet sitt med neglene. Vent omtrent 10 sekunder, og trykk batteriet på plass igjen til det klikker. Snu laptop tilbake over, åpner du den og trykker på "Power" knappen for å starte den opp.

svart skjerm

7 Lytt til den bærbare datamaskinen for lyden av viften eller harddiskaktivitet; hvis den bærbare datamaskinen gir ingen lyd i det hele tatt, er det av. Hvis du hører lyder av aktivitet, utføre en hard reset for å starte datamaskinen på nytt.

8 Trykk på "Power" knappen for å slå på datamaskinen hvis den er slått av. Hvis den ikke reagerer på noen måte, fortsetter du til neste trinn.

9 Plugg M675 strømkabelen inn i en stikkontakt og trykk på "Power" knappen. Dette eliminerer batteriet fra listen over mulige problemer.

Hint

  • Hvis datamaskinen lider feil på harddisken forårsaket av en hard avslutning, kan du være i stand til å reparere dem med kommandolinjeverktøy. Klikk "Start" og skriv "cmd" i søkefeltet. Klikk "cmd.exe" fra listen over resultater. Skriv "chkdsk c: \ r" og klikk "Enter". Trykk "Y" og klikk "Enter" for å planlegge sjekken for neste omstart. Start datamaskinen på nytt for å scanne disken og reparere eventuelle problemer.
  • Hvis datamaskinen ikke klarer å vise noe, selv om du kan høre lyden av aktivitet, kan du ha et problem med LCD-skjerm eller skjermdrivere. Lever maskinen til service av en profesjonell for å finne ut av problemet.