Hvordan fikse høyttalere som ikke fungerer etter å ha installert XP

Når Windows XP er nylig installert, vil den bare ha tilgang til et begrenset antall generiske enhetsdrivere, som ofte ikke vil være i stand til å drive datamaskinens lydkort. Fraværet av riktig lyd drivere kan noteres av en mangel på lyd-ikonet i nedre høyre hjørne av skjermen. Drivere for de fleste datamaskiner er tilgjengelig som gratis nedlasting fra produsentens nettsider. Etter å ha installert disse, vil lyden fungerer akkurat som det gjorde før Windows XP ble installert.

Bruksanvisning

1 Identifiser hvilke lydkort er installert. Klikk "Start" og deretter "Kjør" og skriv inn "dxdiag". Klikk på "OK". I vinduet som kommer opp, klikk på "Sound" -fanen og merk navnet på lydkortet under "Device".

2 Besøk produsentens hjemmeside for lydkortet, og finn "Support" eller "Nedlasting". Finn delen for din bestemte datamaskinmodell. Velg "Drivere" eller "enhetsdrivere," og finn lydkortdriverne. Alternativt kan enkelte steder kan du søke etter drivere som bruker lydkortet navn. De konkrete tiltak for å få tilgang til denne delen vil variere, siden ulike produsenter har ulike nettstedet oppsett.

3 Klikk på koblingen for nedlasting for å få driverne. Når nettleseren spør deg hva du skal gjøre med dem, velger å lagre dem, og velg en praktisk mappe.

4 Kjør installasjonsfilen når nedlastingen er fullført, og gå gjennom trinnene i installasjonsveiviseren. Det vil normalt bare tar noen få minutter for installasjonsprosessen er fullført.

5 Start datamaskinen på nytt. Når Windows XP er ferdig starter opp, vil lyden ikon i systemstatusfeltet ved siden av klokken, og lyden funksjonalitet vil bli gjenopprettet.

Hint

  • Hvis datamaskinen ble levert med en systemgjenoppretting disk, kan du være i stand til å finne de gode drivere på der.
  • Sørg for at du får driverne for din nøyaktige modellen av datamaskin og lydkort, eller de kanskje ikke klarer å fungere skikkelig.