Hvordan finne de riktige driverne

Enhetsdrivere er små dataprogrammer som letter kommunikasjonen mellom datamaskinen og en installert enhet. Nesten alle enheter du bruker på datamaskinen, inkludert tastatur, spillkontrollere og skjermkort, vil kreve en driver for å fungere skikkelig. Ifølge Microsoft.com, når installert maskinvare eller enheter ikke virker som de er ment å, er sjåføren som regel feil. Hver gang du installerer en ny enhet, er det nødvendig å finne de riktige driverne for å sikre at du har en best mulig opplevelse med maskinvaren.

Bruksanvisning

Bruk Windows Update for å søke etter drivere automatisk

1 Åpne start-menyen og velg "Kjør". Finn "Kjør" i "Tilbehør" -mappen som ligger på startmenyen hvis du bruker Windows Vista eller Windows 7.

2 Skriv "devmgmt.msc" i Kjør ledetekst. Klikk "OK" eller trykk "Enter" for å starte Windows Enhetsbehandling.

3 Klikk på "View" i Device Manger menylinjen og velg "Vis enheter etter type" alternativet. Listen over enheter som vises i Enhetsbehandling vil bli gruppert etter enhetstype, i henhold til den tilkoblede enheten funksjon.

4 Finn enheten du ønsker å finne den riktige driveren for. I mange tilfeller kan enheten være oppført som ukjent enhet, men Windows Update kan fortsatt finne riktig driver. Ellers vil enheten bli gruppert etter type. For eksempel er grafikkort under "Skjermkort", mens lyd-enheter vil bli funnet under "Sound, video og spillkontrollere."

5 Høyreklikk på enheten etter å finne den i Enhetsbehandling. Velg "Egenskaper" fra menyen. Klikk på "Driver" -kategorien.

6 Klikk "Oppdater driver." I Oppdater driverprogramvare teksten, velger du "Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare." Windows Update vil finne den riktige driveren for enheten.

Bruk Produsentens nettsted for å finne drivere

7 Åpne nettleseren på datamaskinen. Naviger til enheten din hjemmeside. Hvis du har et grafikkort produsert av NVIDIA, type "NVIDIA.com" i nettleserens adressefeltet og trykk "Enter".

8 Finn støtte på produsentens hjemmeside. Mange enhetsprodusentens skjerm fremtredende "Støtte og drivere" linker på hjemmesiden.

9 Bruk nettstedets søkefunksjon for å legge inn informasjon om enheten. De fleste utstyrsprodusenter krever et produktnummer eller en enhet familie for å bistå i å finne de riktige driverne.

10 Gi detaljer om ditt operativsystem hvis du blir spurt. Produsenter ofte designe egne drivere for ulike versjoner og utgaver av Windows-operativsystemet.

11 Last ned driveren installasjonsfilen oppført for enheten og gjeldende operativsystemet. Kjør installasjonsfilen for å tillate installasjonspakken for å oppdatere driveren for enheten. Avhengig av hvilken type enhet du oppdaterer, kan datamaskinen krever en omstart.