Hvordan finne en datamaskinnavn på et nettverk med Ping

Hvordan finne en datamaskinnavn på et nettverk med Ping


Ping-kommandoen er en enkel, men kraftig verktøy til å håndtere et datanettverk. For å finne en datamaskins tildelt navn på et nettverk ved hjelp av ping-kommandoen, vil du trenger å vite Internet Protocol (IP) på datamaskinen. Hver datamaskin på et nettverk har en annen IP-adresse. Ping-kommandoen gjør det mulig å ta kontakt med IP-adresse og få det til å returnere datamaskinens arbeidsgruppen til deg.

Bruksanvisning

Finne Datamaskinnavn

1 Åpne et kommandovindu. Dette gjøres ved å klikke på Start-menyen. Deretter finne tilbehør undermenyen. Ledeteksten søknad skal nå være på skjermen.

2 Hvis du har datamaskinens IP-adresse til din disposisjon, kan du gå videre til trinn 3. Hvis du har noe å gå på, kan du få en liste over alle aktive IP-adresser på nettverket ved hjelp av netstat kommandoen. I ditt åpnet kommandovinduet skriver netstat -n. En liste over alle IP-adresser aktive i nettverket er returnert.

3 På dette punktet har du en IP-adresse, enten du visste hele tiden eller en fra din IP listen du opprettet i første trinn. Nå skriver neste kommando: ping -a <IP-adresse>. Sørg for å forlate et mellomrom etter "a" del. I ping rapport som returneres av den andre maskinen, vil du finne navnet på datamaskinen sin.