Hvordan finne en Install Date

Hvordan finne en Install Date


I utgangspunktet ser det ut til at du ikke kan finne installasjonsdagen av et program, app eller Windows-operativsystemet, fordi Windows ikke har en bestemt verktøy som viser en omfattende liste over installasjons datoer. Det er imidlertid mulig å finne installasjonsdatoen for en app eller et program i Windows - inkludert operativsystemet Windows - ved hjelp av en kombinasjon av verktøy. Vinduet Programmer og funksjoner viser en liste over installert datoer for alle installerte skrivebordsprogrammer. Den Your Apps delen av Store-appen har installert datoene for alle Windows 8-apper. Til slutt kan du kjøre SYSTEM kommando for å finne installasjonsdato for Windows.

Bruksanvisning

Vise Windows Installation Date

1 Trykk på "Windows" tasten for å åpne Start-skjermen, og skriv "Command Prompt".

2 Velg "Command Prompt" fra søkefeltet resultater listen for å åpne Command Prompt.

3 Skriv "SYSTEM" (uten anførselstegn) ved ledeteksten, og trykk deretter på "Enter". Kommandoen returnerer datamaskinens systeminformasjon. Windows-installasjonen dato vises ved siden av "Original Install Date".

Installasjonsdato for skrivebordsprogrammer

4 Høyreklikk på "Start" -knappen for å vise hurtigmenyen, og klikk deretter på "Control Panel" for å åpne Kontrollpanel-vinduet.

5 Velg "Programmer", deretter "Programmer og funksjoner" for å vise listen over installerte programmer.

6 Bla nedover listen over programmer til du finner programmet du ønsker å sjekke. Programmets installasjonsdato vises i installert på kolonnen.

Se ditt Windows 8 App Installer Dato

7 Trykk på "Windows" tasten og klikk på "Lagre" for å åpne Store-appen.

8 Høyreklikk på et tomt område på Store-vinduet, velg deretter "Dine programmer" -kategorien.

9 Klikk på "Apps" drop-down boks, velg deretter "Apps installert på (datamaskinens navn)." Det vises en liste over alle applikasjonene som noensinne ble installert på datamaskinen. Listen inneholder programmer som ikke lenger er installert på datamaskinen. En app installasjonsdato vises ved siden av "Kjøpt".

Hint

  • Du kan sortere Programmer og funksjoner vindu er installert på kolonnen ved å klikke øverst i kolonnen. Hvis du trenger flere sorteringsalternativer, holder du markøren over "Installert", og klikk deretter på pilen. Bruk de tilgjengelige alternativene for å filtrere kolonne, for eksempel "forrige uke."
  • En programmets installasjonsdato er også tilgjengelig i mappen Programfiler. Høyreklikk på "Start" -knappen, velg deretter "File Explorer" fra menyen. Åpne C: stasjonen, og velg deretter "Program Files" for å vise listen over programmer. Høyreklikk på mappen til programmet du vil vise, velg "Properties", og klikk deretter på "General" fanen. Programmets installasjonsdato vises i Laget delen.
  • Den SYSTEM kommandoen viser også viktig informasjon om datamaskinens konfigurasjon, for eksempel hvor mye minne som er tilgjengelig, BIOS-versjonen og prosessortypen som datamaskinen bruker.
  • Informasjonen i denne artikkelen gjelder for Windows 8.1 Update. Instruksjoner kan variere litt eller betydelig med andre versjoner og produkter.