Hvordan finne en IP-adresse og portnummer

Hvordan finne en IP-adresse og portnummer


Alle datamaskiner med Internett-tilkobling bruker en spesiell IP-adresse og portnummer. IP-adressen og portnummeret er det som gjør at datamaskinen kan kommunisere med andre datamaskiner over Internett. Skulle du ha behov for å slå opp hva adressen eller portnummeret du bruker - hvis du ringer din Internett-tilkobling er kundeservice techs, vil de be deg om IP-adresse og portnummer - det er en enkel og rask å finne dem om du bruker en PC eller en Mac.

Bruksanvisning

PC-er

1 Klikk på datamaskinens "Start" -knappen, som ligger på venstre side av skjermen. For Vista-brukere, vil dette bare være Windows-ikonet nederst på skjermen.

2 Dobbeltklikk på "My Network sted." Dette er på venstre side av Start-menyen skjerm.

3 Klikk på "Properties". Den velger enten "Local Area Connection" eller "Wireless Network Connection." Bare velg Wireless Network Connection hvis du bruker en trådløs tilkobling for å få tilgang til Internett.

4 Velg "Support> Detaljer." Din IP-adresse og portnummer vises i et nytt vindu.

Macs

5 Velg "Systemvalg" fra bunnen av skjermen. Hvis du ikke ser den tannhjul-ikonet, velg "Finder> Macintosh HD> System Preferences".

6 Velg "Nettverk" fra under Internett og Wireless kategori.

7 Velg "AirPort" eller "Ethernet" avhengig av om du bruker trådløs tilkobling eller en Ethernet. Din IP-adresse / portnummeret vises på høyre side av AirPort eller Ethernet-skjermen.