Hvordan finne passord i Vista

Microsoft tar mye treff i løpet av den oppfatning at driftssystemer er full av sikkerhetshull. Det har vært noen bemerkelsesverdige embarrassments, men med Vista, Microsoft forsøkt å stille kritikerne, og det låste OS ned ganske tett. Det er gode nyheter hvis du har sensitive data, spesielt hvis du bruker mye tid på nettet. Det er forferdelig nyheter hvis du har mistet passordet for å logge på systemet ditt. Oftere enn ikke, vil det bety å tørke hele systemet og begynne på nytt, men det er et par ting du kan prøve før du gir opp.

Bruksanvisning

1 Logg inn som en annen bruker. Hvis du har flere brukere på maskinen, og en av de andre som kjenner henne passord, kan hun endre passordet for kontoen din - hvis og bare hvis innlogging hennes har administratorrettigheter.

2 Start opp i sikkermodus hvis du ikke har noen annen administrativ bruker å hjelpe. Trykk og slipp "F8" gjentatte ganger før Vista velkomstbildet vises. Når du får den i svart-hvitt boot valgskjermen, velger Sikkermodus.

3 Logg inn som administrator. Hvis din kopi av Vista er en oppgradering fra XP, kan du være på hell. XP aktivert administratorkontoer som standard. Vista ikke, men hvis du har oppgradert fra XP, vil Vista har sett administratorkontoen og forlot den på plass. Mange brukere aldri manuelt sette et passord for admin, og Sikkermodus starter opp automatisk går tilbake til en administratorkonto hvis det er en, slik at du kan få uten å måtte logge seg på. Hvis du får en påloggingsskjermen, type "administrator" som brukernavn og la passordet stå tomt.

4 Gå til "Control Panel", "Brukerkontoer" og velg deretter "Endre passord". Hvis du er en del av de heldige en prosent eller så, er du ferdig.

5 Bruk et tredjepartsverktøy for å sprekke eller endre passordet. Det var sikkerhetsproblemer som er tilgjengelige i XP som er låst ned i Vista, så hvis de ovennevnte få trinnene ikke har løst problemet, kan du prøve en av de tredjeparter.

6 Last ned NT Password (se link nedenfor i Resources). Det er et verktøy som er skrevet i Linux, så det kan være litt komplisert, og det er ingen garantier, men brukerne rangere det høyt. Lag en CD fra en annen datamaskin, og sett inn en plate inn i Vista-maskin. Start datamaskinen på nytt og trykk "F12" før Vista velkomstbildet vises. Dette vil gi deg en oppstartsmeny der du kan velge å "Boot fra disk." Når du kommer til menyen som gir deg tre alternativer, er den som har jobbet for de fleste brukere alternativ to, "Slett brukerpassord."

7 Last ned Password Changer (se Ressurser). Det er rimelig, og det er et mer brukervennlig grensesnitt enn NT Password. I tillegg kommer det med støtte. Fremgangsmåten er den samme. Du må lage en oppstartbar ISO av programmet på en annen datamaskin og deretter bruke disken til å starte din Vista-maskin.

8 Tørk av systemet og installere Vista. Hvis ingen av de ovennevnte verktøyene fungerer (de fungerer for noen brukere og ikke for andre), så er det eneste alternativet som gjenstår til starte på nytt. Denne gangen, hvis du angir et passord for brukerkontoen din, lage en passord-reset CD. Gå til "Control Panel" og "Brukerkontoer og Family Safety", deretter "Brukerkontoer". I oppgavefeltet til venstre, velg "Opprett et passord diskett" og følg instruksjonene.

Hint

  • Alltid sikkerhetskopiere data regelmessig i tilfelle du har et systemkrasj eller trenger å gjenopprette systemet fra en plate.
  • Alltid, spesielt med Vista, opprette et passord-reset disk når du setter din brukerkonto passord.