Hvordan finne passord på en datamaskin

Eiere sette passord beskyttelse på datamaskiner for en grunn: de ønsker ikke uvedkommende ved hjelp av datamaskinen, vise sine data, eller få tilgang til online-kontoer. "Hacking" passord kan være ulovlig. Men bare å utvinne en tapt passord kan være legitime. Prøv disse løsningene for etisk finne eller sprukket et passord til en maskin, konto eller program som du har juridisk myndighet til å få tilgang.

Bruksanvisning

1 Hvis datamaskinen ikke vil starte uten et administratorpassord inngått den første BIOS-skjermen, kan passordet bli hacket ved hjelp av en "bakdør" passord gitt av BIOS-produsenten. Tilbake eller fjerne denne administratorpassordet.

2 Hvis Windows Brukerkontoer, spesielt administratorkontoen, er blokkert, kan du fikse dette lett i Windows XP. Start maskinen på nytt, trykke på "F8" som starter opp begynner. Velg "Safe Mode." La Windows XP boot. Gå til "Start / Kontrollpanel / Brukerkontoer." Fjern passord for brukeren i spørsmålet og heller la den passord gratis eller angi et nytt passord. For en Vista-maskin, last ned Ophcrack å finne administratorpassordet. Når administratorkontoen er åpen, fjerne eller endre passord i Brukerkontoer.

3 Hvis et bestemt program er passordbeskyttet, kontakt programvareprodusenten Help Desk via e-post eller telefon. Har konto og personlig informasjon klar til å bevise at du trenger lovlig tilgang. The Help Desk vil guide deg gjennom å tilbakestille passordet. Du må kanskje vente på en e-post eller et brev med disse opplysningene; la Help Desk vet at det haster med dine behov.

4 En annen potensiell metode for å få adgang til et program er å søke i registeret. Gå til "Start / Kjør" og skriv inn "regedit" og trykk deretter på "Enter". Etter register laster, klikk på "Rediger / Finn." Skriv inn fullt navn av programvaren flis og trykk "Enter". Registeret vil søke etter noen omtale av denne tittelen på datamaskinen. Når det stopper på en "hit", undersøke oppføringene i høyre spalte for oppføringen "passord". Trykk på "F3" -tasten for å søke etter flere "treff" til du finner passordet eller har brukt opp søket.

5 Dersom en online-konto, for eksempel e-post eller en bank eller kredittkortkontoen er sperret med et passord, ta kontakt med sponsor av tjeneste på Internett eller via telefon. Du må bevise at du har en legitim grunn til å trenge et passord, vanligvis ved å svare på enkle sikkerhets spørsmål. Sensitive kontoer kan noen ganger bli null eksternt eller med en bakdør passord, men vær forberedt på å vente på reset informasjon som skal sendes i posten til gateadressen på kontoen.

Hint

  • Dessverre, de fleste velger passord basert på ting i sin verden: en bursdag, et jubileum, en favoritt persons navn eller et idrettslag. De pleier også å bruke samme passord over og over. Hvis du kjenner ett passord for ett program, kan det fungere for alle passord-sikkerhet på datamaskinen.
  • Hvis passord hacking er ulovlig, vil du bli fanget: du vil ikke være i stand til å tilbakestille gammel, ukjent passord for å skjule inntrenging. Ikke gjør det.