Hvordan finne skriftfamilie navn for CSS

Hvordan finne skriftfamilie navn for CSS


Skriftfamilienavn identifisere skrifter i gripende stilark, eller CSS. Siden mange fonter har variasjoner, designere bruker familienavnet, for eksempel Arial, Helvetica eller Verdana, snarere enn det spesifikke navnet på en font, for eksempel Arial Black or Verdana Bold. Finne familienavnet for en font er enkel fordi familien er navnet som font og alle dens varianter har til felles. Generiske skriftfamilier, slik som sans serif og monospace, finnes som, når navngitt i CSS, tillater leseren å velge en standardskrift innen den angitte stilen.

Bruksanvisning

1 Klikk på "Start" -knappen på oppgavelinjen, skriv "skrifter" i søkefeltet og trykk "Enter" for å åpne Fonts-mappen. Se etter skriften du vil bruke, og legg merke til navnet sitt. For eksempel Arial --- en vanlig Windows font --- har mange skriftvarianter, sammen med et generisk navn på "Arial". Bruk skriftfamilienavn Arial å bruke den generiske Arial font, eller angi Arial Narrow å bruke det bestemt skrift. I praksis bør du bruke en generisk font familie navn for de fleste av et nettsted brødtekst og deretter bruke mer spesifikke fonter for overskrifter.

2 Legg en generisk font familienavn til font stabelen. Skrift stabler er lister over fontfamilier i CSS, og webdesignere bruke dem som backup fonter for når besøkende ikke har den mest foretrukne font installert på datamaskinen. Bruk det generiske navnet "serif" for å avslutte skrift stabler som begynner med serif fonter som Georgia eller Times New Roman, og bruk "sans-serif" for å avslutte skrift stabler som begynner med fonter som Helvetica eller Verdana. Andre generiske navn inkluderer "monospace", "kursiv" og "fantasy". Merk at generisk skriftfamilienavn er irrelevant når du bygger inn en skrift ved hjelp av @ font-face.

3 Legg anførselstegn rundt skriftfamilienavn som er mer enn ett ord lang. Single-ord skrift navn som Arial eller Georgia ikke krever anførselstegn. Du kan bruke enkle eller doble anførselstegn, men vær forsiktig når du blander anførsels typer fordi dette kan føre til feil. Her er et eksempel på hvordan skriftene er navngitt i CSS:

body {font-family: "Helvetica Neue", Arial, sans-serif; }

Listen font stabelen angir at nettleseren skal lete etter Helvetica Neue først. Designere velge denne fonten fordi den ikke finnes på Windows-datamaskiner som viser vanlige Helvetica i en stygg måte. Windows-brukere vil se Arial. Eventuelle andre brukere vil se en standard sans-serif font basert sine på nettleserinnstillinger.

Hint

  • Noen kjente designere som Paul irsk og Chris Coyier, nå foreslå å gjøre unna med skrift stabler og navngi generiske fontfamilier bare, spesielt i tilfelle av felles Helvetica, Arial og sans-serif stabelen. Dette er å respektere brukerinnstillinger og, i tilfelle av eksempelet sans-serif stabelen, for å spare designere gang siden de fleste nettlesere plukke disse skriftene uansett.