Hvordan finne ut din WEP

Trådløst nettverk er en måte å la flere datamaskiner i et lokalisert område for å få tilgang til Internett via en enkelt Internett-tilkobling uten å bruke kabler til fysisk nettverk dem sammen. Et problem med trådløst nettverk, er imidlertid at alle med en datamaskin som har et trådløst nettverkskort kan forsøke å koble til et nettverk. For å unngå dette, kan trådløse sikkerhetsprotokoller som WEP (Wired Equivalent Privacy) konfigureres til å legge til et passord og kryptering til en tilkobling. Det er viktig å kjenne dine WEP-innstillinger og passord, slik at du kan la flere datamaskiner og enheter til å bruke nettverket.

Bruksanvisning

1 Klikk "Start" og "Kjør" skriv "cmd" i tekstboksen og trykk "Enter". For Windows Vista og 7, kan du også skrive "cmd" i søkefeltet og trykk enter. Ledeteksten vises.

2 Type "ipconfig / all" i kommandolinjen og trykk enter. Legg merke til nummeret som er oppført som "Default Gateway". Dette er IP-adressen til den trådløse ruteren. Dette nummeret skal også trykkes i materialet som fulgte med ruteren, eller på selve ruteren.

3 Åpne en nettleser og skriv inn nummeret fra trinn to i adressefeltet og trykk "Enter" -tasten.

4 Skriv inn ditt administrative brukernavn og passord for den trådløse ruteren, og trykk deretter "OK" eller "Enter" -tasten for å logge inn på din router. Hvis du ikke kjenner brukernavn eller passord, ta kontakt med personen som setter opp det trådløse nettverket. Noen ganger er disse feltene vil bli satt til fabrikkinnstillingene, som kan bruke ord som "admin" som brukernavn og "passord" som passord. Din ruter eller ruterens håndboken kan vise standardinnstillingene.

5 Naviger den trådløse ruteren administrative menyer og finn menyen for trådløse sikkerhetsinnstillinger. Hver router menyer vil være litt annerledes, men vanligvis den trådløse sikkerhetsmenyen kan nås med ett eller to klikk. For eksempel, på den populære Linksys WRT54GL router, klikk på "Wireless" -fanen og deretter "Wireless Security." Dine WEP sikkerhetsinnstillinger og passord vil bli listet opp her.

Hint

  • Ifølge University of California, Irvine, WPA og WPA2 trådløs sikkerhet er langt sikrere enn WEP. Hvis du har muligheten til å bruke WPA eller WPA2 på ruteren, bør du vurdere å bytte sikkerhetsinnstillingen fra WEP ved å velge et annet alternativ fra rullegardinlisten for sikkerhetsinnstillinger i trådløs sikkerhet menyen til ruteren. Hvis du bestemmer deg for å endre innstillingen, må du skrive inn et nytt passord og lagre endringene.